Parni Valjak- Festival

Parni Valjak- Festival "S okusom soli..." @Sustipan

Sustipan, Split, Split

O dogodku

PARNI VALJAK KREĆE NA LJETNU TURNEJU:
14.08.2021. MAKARSKA- Ljetno kino
16.08.2021. SPLIT- Sustipan, Festival „ S okusom soli…“
20.08.2021. OPATIJA- Ljetna pozornica, festival „Kolovozfest“
 
FESTIVAL „S okusom soli…“
16.08.- 18.08.2021. u 21h
Split, SUSTIPAN


Prvu večer festivala,16. kolovoza, dolazi nam veliki band iz Zagreba- legendarniPARNI VALJAK, jedan od najznačajnijih hrvatskih glazbenih sastava.
Band je svoj  zadnji koncert odsvirao 22.02.2020. godine, u Ptuju, a onda je cijeli svijet stao, a glazba utihnula. Članovi banda radili su u međuvremenu na svojim samostalnim projektima, bubnjar Dado Marinković izdao je album “My life”, dok je vođa sastava, Husein Hasanefendić Hus nedavno predstavio svoj prvi singl, “Pjesmica”.
Naravno, band je jedva čekao trenutak kada će opet zasvirati svi skupa, kada će konačno izaći pred svoju publiku, tako da će Parni valjak ovo ljeto u Hrvatskoj odsvirati tri koncerta, i to u predivnim prostorima Ljetnog kina u Makarskoj 14.08., na čarobnom Sustipanu u Splitu 16.08. te na starom mjestu, Ljetnoj pozornici u Opatiji 20.08.Band je odlučio te koncerte odsvirati u akustičnoj varijanti, koja je i primjerenija navedenim prostorima, u kojima publika sjedi.
 
Parni valjak osnovan je 1975. godine u Zagrebu, a osim kratke pauze 1988. i četverogodišnje stanke od 2006. do 2009., aktivan je i danas. Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici. Ova grupa jedna je od "pokretača" čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Moje dnevne paranoje", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom" i drugih. 2019. godine obilježila se 44. godina postojanja banda, te je cijelokupna regijska turneja nosila prikladan naslov- Runda 44.
Kao i svaki put do sada, Parni valjak doći će u pratnji svoje velike produkcijske ekipe, te svojim fanovima pružiti audio vizualni show na najvišim standardima. Parni Valjak is on the road again. Možemo reći konačno!
 
VIDIMO SE 16.08. U SPLITU NA SUSTIPANU
SA POČETKOM U 21:00H, U SKLOPU FESTIVALA „S OKUSOM SOLI…“!

COVID-19 varnostni ukrepi

COVID-19

Dogodek se izvaja na zmanjšano kapaciteto 50%

Dezinfekcijska sredstva so na voljo na vhodu in znotraj prizorišča

Priporočena razdalja med obiskovalci je zagotovljena z usedanjem in / ali bar tabele

Priporočeni evidenca vseh obiskovalcev se vodi