Jazz Waves: Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra

Jazz Waves: Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra

location-iconMalo rimsko kazalište, Pula

Jazz Waves: Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za Jazz Waves: Positive Attitude TBF & HRT Jazz Orchestra, 01.06.2024. v Malo rimsko kazalište, Pula

Pulsko kulturno ljeto 2024.

Osobe s invaliditetom i osoba u pratnji imaju pravo na besplatan ulaz. Kako bi se besplatan ulaz ostvario dolazak je potrebno najaviti na [email protected]

Djeca do 3 godine starosti imaju besplatan ulaz. Svako dijete mora biti u pratnji odrasle osobe koja ima kupljenu ulaznicu.

Treća od tri večeri za puni krug Jazz Waves Pulskog kulturnog ljeta

Pozitivan stav: TBF & Jazz orkestar HRT-a

 Treću, posljednju večer Jazz Wavesa obilježit će jazz izdanje TBF-ovog (The Beat Fleet) glazbenog opusa. Uvijek aktualni tekstovi splitskog benda odjenuli su nešto drugačije aranžmane od onih koje smo navikli čuti ali i dalje zadržavajući prepoznatljiv autorski potpis. U subotu, 01.06., na pozornici Malog rimskog kazališta očekuje nas tako nesvakidašnji nastup splitske šestorke uz pratnju Jazz Orkestra HRT-a pod dirigentskom palicom maestra Mirona Hausera.

The Beat Fleet, bend koji je svoje korijene postavio u Splitu 1990. godine, predstavlja spoj različitih glazbenih žanrova, od hip-hopa i funka do klapskog pjevanja. Poznati po angažiranim tekstovima koji oslikavaju društveno-političke teme, svakodnevicu i suvremene događaje, kao takvi predstavljaju glas generacije i izvor inspiracije za mnoge u Hrvatskoj i šire.

Od prvog studijskog albuma "Ping-pong: umjetnost zdravog đira" iz 1997. godine, pa sve do "Danas, sutra" iz 2015. godine, TBF je ostavio neizbrisiv trag na glazbenoj sceni. Njihovi hitovi poput "Malo san maka", "Genije", "Smak svita" i mnogi drugi, postali su klasici hrvatske glazbe.

„Kako smo odlučili da cijeli bend sudjeluje u izvedbi, i naš bubnjar, gitarist i basist, aranžmani su se vodili našim studijskim i live izvedbama, nije se išlo u prevelike komplikacije, ali što se tiče harmonijskih aranžmana, mi u to nismo ulazili. Bilo nam je iznenađenje ono što nas je dočekalo na prvim probama… Pjesme su sad dobile neki potpuno drugi život. Za mene osobno, to je velika stvar i velik koncert. Mislim da je sve lijepo sjelo, puno je ljudi ali sve funkcionira“, bio je zadovoljan Saša Antić, vokal i glavni tekstopisac TBF-a.

Publika će imati priliku čuti najveće hitove TBF-a u novim aranžmanima iskusnog Brune Matića, Darka Sedak-Benčića, Hrvoja Kralja i Hrvoja Štefanića, stvorene kao novo, osvježeno glazbeno iskustvo koje bi bilo šteta propustiti.

„Mogu reći da su hip hop i jazz jako kompatibilni, i melodijski i harmonijski i ritmički. Nastali su u crnačkim četvrtima, najprije jazz pa poslije hip hop, pa imaju iste korijene. Pazili smo na to da ne mijenjamo brand TBF-a nego da to bude TBF uz Jazz orkestar HRT-a, više nego kolaboracija. Na kraju smo uspjeli dobiti balans na način da su neke forme proširene, ima i jazz sola, uspjeli smo to napraviti zaista dobro“, rekao nam je umjetnički voditelj Jazz orkestra HRT-a Miron Hauser.

Prisjetite se njihovih najvećih hitova i onda ih zamislite  sve skupa na pozornici: TBF, Jazz orkestar HRT-a i maestro Miron Hauser. Zaključak će biti samo jedan, a taj je da morate čuti dvadesetak genija, čuda prirode koji sve na svitu znaju i jasno im je sve uživo na pozornici Malog rimskog kazališta.

Deli dogodek: