A teatar: Predstava Healing Room: Ljubavna priča

A teatar: Predstava Healing Room: Ljubavna priča

location-iconUrania - prostor kreacije, Zagreb

O dogodku

Kupi karte oz vstopnice za A teatar: Predstava Healing Room: Ljubavna priča, 10.12.2022. v Urania - prostor kreacije, Zagreb

Napokon je stigao trenutak da pomaknemo granice kazališta - i to zajedno. U sklopu novog projekta A teatra pod nazivom Healing Room, uprizorujem samo istinite životne priče. Healing Room je ljekoviti prostor čija ljekovitost dolazi iz njegovog sadržaja, ne iz ukrašenih zidova ili udobnih fotelja, iako nam i to ponekad treba. Prva od istinih priča je ona ljubavna, i to moja osobna ljubavna priča. O njenom iskustvu povjeravam se publici u formi monodrame, u neposrednoj i intimnoj komunikaciji s njom. No osim dijaloga, ono što Healing Room i ovu ljubavnu priču čini jedinstvenim iskustvom koje nadilazi granice kazališta, jesu trenuci zajedničke meditacije kojoj je cilj naša osobna, intimna katarza i pročišćenje.

Zašto baš ljubavna priča? Ponekad nam riječ ljubav zvuči nestvarno. Zvuči nam toliko lijepo da je teško sroditi se s njezinom mlinom. Za mene je ljubav esencija svega što postoji, bezgranično razumijevanje i univerzalni lijek za sve bolesti.

Kad sam svoju sedamnaestogodišnju, pubertetom poplahnutu kćer, pitala na što pomisli kad čuje riječ ljubav, rekla je: Mržnja, ha, ha, ha, depresija, potencijalno lijepi osjećaj, dečko kad bih ga imala, prijatelji, obitelj, pas, životinje i ne znam. Pitala sam ju to zato što sam ja imala 16 godina kad je počela moja ljubavna priča. Da je meni netko tada postavio to pitanje, vjerojatno bih rekla isto, samo bih još dodala strah. Kad pogledam u svoje ljubavno iskustvo, tek sad s 49 godina znam zašto bih tada rekla - strah.

Kad bolje razmislim čak i ne znam što me je to nagnalo da napišem ovu dramu i da je podijelim s ljudima. A kad još malo bolje razmislim, onda znam da  je moja priča iskočila iz nježnog i intimnog dijela mene, iz tajne ljepote koja je dugo bila skrivena u meni. Iz samonametnutih i nametnutih ograničenja dugo nije mogla zaživjeti do kraja.

Možda bi moja priča mogla osloboditi još nečiju priču? Zapravo, želim razgovarati s ljudima i o sreći i o jadu koji se mogu doživjeti u zoni ljubavnih iskušenja. U ovoj se priči povjeravam i pozivam na povjerenje jer vjerujem da nas to oslobađa i liječi. Vjerujem da je u povjerljivom dijalogu jedan od spasova za naš propukli ljubavni život. 

 

Ako vam je dosta vašeg vlastitog života, pa želite zaviriti u tuđi.

Ako vam nije dosta vašeg vlastitog života, već ga samo želite oplemeniti još jednom pričom.

Ako vam je ljubavni život težak, pa tražite utjehu ili odgovore u još nečijem iskustvu.

Ako ste presretni i sreća vam je već dosadila, pa želite uživati u raznolikosti ljubavnih osjećaja.

Ako tražite ljekovit ili iscjeljujuć melem za svoju ljubavnu ranu.

Ako nekoga želite povesti sa sobom u ljubavni trenutak i stisnuti se uz njega dok gledate predstavu.

Ili ako jednostavno želite otići u kazalište.

U svakom slučaju, dobro došli!

Vidimo se u 10. prosinca u 21 sat u udobnosti prostora kreacije Urania :) 

Redateljica: Ana Merlin

Glazba: Tomislav Jadan 

 

Deli dogodek: