Lightning Bolt u Močvari!

Lightning Bolt u Močvari!

Klub Močvara, Zagreb

O dogodku

Distune promotion i Raw Syndicate booking predstavljaju:
LIGHTNING BOLT (USA)
dj. flugvél og geimskip (Island)

subota, 26.1.2019. @ klub Močvara

ulaznice:
earlybird do 16.12.2018. 65,00kn
pretprodaja od 17.12.2018. 80,00kn
na dan koncerta 90,00kn

prodajna mjesta Dirty old shop Zagreb, Dallas music shop Rijeka, sustav Entrio

LIGHTNING BOLT (USA)
www.laserbeast.com
facebook.com/pages/Lightning-Bolt/12838367045

U 20-ak godina postojanja, Lightning Bolt je revolucionizirao noise rock u nesagledivim razmjerima.

Njihove nezaboravne svirke, odnosno ludilo koje ih inspirira kao i neposredna interakcija s publikom nalik je ''taktici'', koju je prvi koristio Dan Deacon, a zatim i brojni drugi poslije njega. Na vrlo sličan način, uradci ovog dvojca oduvijek su kaotični, razorni i bučni do granice uništenja najotpornijeg seta zvučnika.

Posljednji, i dalje aktualan, šesti po redu studijski album pod nazivom ''Fantasy Empire'', na svojevrstan način otpušta sve kočnice konstantnog pritiska u glazbenom smislu.
Svaki udarac bubnja, svaki riff, zvuče mnogo opipljivije i stvarnije nego ikada prije.

Lightning Bolt su Brian Chippendale na bubnjevima i vokalu te Brian Gibson na bas gitari.

Iza dj. flugvél og geimskip (u prijevodu avioni i svemirski brodovi) krije se Steinunn Hardardottiru, Islanđanka čiju glazbu definiraju zaigrani bitovi, kul basevi, lako pamtljive melodije i piskutavi vokal. Njezine izvedbe su šarene i poetične, a bave se stranim svjetovima, tajnama, snovima i noćnim avanturama.Upravo ta čudna mješavine glazbe, horor priča, poezije i kazališta ostavlja kod publike dvojbu; da li se nalaze u lucidnom snu ili na putovanju po rubu svemira.
2015. dj. flugvél og geimskip osvaja Iclenadic Kramur Music Award za najbolji islandski pop album godine.Uskoro joj izlazi četvrti album po redu ''Our Atlantis'' koji propituje osobne izbore po pitanju percepcije svijeta u kojem živimo.A živimo konstatntno u okružju različitih ideja i razmišljanja o tome kako bi trebalo voditi idealan život i što bi to trebalo biti, no ono što raduje u tom procesu je pravo na slobodu izbora.’’Nitko nam zapravo sa sigurnošću ne može potvrditi postojajanje Atlantide; kakva je u stvari bila; da li se radi o legendi ili mitu? Na vama je da sami donesete zaključak.’’Napad na zvučna osjetila zakazan je za subotu, 26.01.2019. u klubu Močvara.

Opustite se i ponesite čepiće za uši.

Prodaja early bird ulaznice kreće od danas i traje do 16.12.2018. po cijeni od 65,00kn.
Cijena od 75,00kn vrijedi od 17.12.2018. do 18.1.2019., dok će na dan koncerta cijena ulaznice iznositi 90,00kn.