Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra

Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra

location-iconHilton Garden Inn, Zagreb

Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra, 20.01.2022. u Hilton Garden Inn, Zagreb

Nakon inicijalne faze projekta 2012/2013, projekt 21 put prema uspjehu kreće u novu etapu. Kroz 3 tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi, upoznajte neke od najuspješnijih žena Hrvatske.

Kao i u inicijalnoj fazi, i u (n)ovoj etapi projekta želimo dati inspiraciju mladima - studentima završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama. Fokusiramo se na ulogu žena u društvu, značaj i ulogu pojedinca, važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i različitosti.

Kroz seriju od 15 panela koje će se na različite teme od siječnja do svibnja 2022. održavati svakog četvrtka - via Entrio kanala te uživo u Hilton dvoranama u Zagrebu, otkrit ćemo osobne priče žena koje mijenjaju društvo, grade snagu našeg gospodarstva i utječu na pozitivne promjene. U lipnju 2022. ovu etapu projekta zaokružit ćemo krovnom LeaderSHE konferencijom.

Uz Vedranu Likan, ujedno i inicijatoricu projekta, ko-moderatori panela bit će Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević.

Na prvom panelu u okviru tematske cjeline Žene u kreativnoj industriji i kulturi pod nazivom Ženski leadership u umjetnosti i kulturi – jučer, danas, sutra, moderatoricama Vedrani Likan i Manueli Šoli će se na panelu pridružiti

Nataša Mihaljčišin - samostalna umjetnica, modna dizajnerica, suosnivačica modnog studija i-gle u okviru kojeg je ostvarila 27 različitih projekata vezanih uz modu i dizajn tekstila kao i nekoliko konceptualnih izložbi (HDD, HDLU − Galerija Karas). Dobitnica je više značajnih nagrada za modni dizajn u Hrvatskoj i inozemstvu. Kao kostimografkinja surađivala je sa službenim i neovisnim kazalištima. Kurirala je nastup hrvatskih mladih dizajnera na izložbi u okviru Londonskog tjedna mode. Završila je interdisciplinarni studij teorije i kulture mode na TTF-u u Zagrebu. 2017., 2019. i 2020. godine je bila finalistica Nagrade Post scriptum za književnost na društvenim mrežama. 2017. je objavila samizdat: ROBA S GREŠKOM. Štrika, hekla, prisluškuje i piše.

Anica Tomić - kazališna redateljica iz Zagreba, glumica, profesorica i docentica na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, poput neke je prirodne sile. U njezinoj sitnoj fizičkoj pojavnosti krije se pravi vulkan energije, informacija, empatije, kreativnosti i talenta. Ova bivša performerica i sportašica, što sama voli naglašavati, trenutačno je dominantna ženska osobnost hrvatskog teatra. Rad Anice Tomić uvijek je prisutan kad govorimo o hrvatskom kazalištu. Vratimo li film unatrag, neke od predstava o kojima se ponajviše pričalo tijekom pandemije bez sumnje su "Hotel Zagorje", za koju je 2019. godine Anica primila Nagradu hrvatskog glumišta za režiju, kao i za najbolju predstavu u cjelini, te "Monovid-19", predstava s kojom smo se vratili u kazalište nakon prvog lockdowna, samo su još jedna potvrda da je Anica u zenitu svoje kreativnosti.

Ana Petričić Gojanović - vlasnica je i direktorica PRiredba Studija, agencije specijalizirane za komunikaciju, produkciju i event menadžment koja stoji iza brojnih kulturnih, umjetničkih i lifestyle projekata i događaja u Hrvatskoj. Netipična direktorica, skromna, ali ponosna na svoje suradnike, vodi se devizom da je timski rad ključ uspjeha. Nabrojati sve projekte koje je Ana vodila ili u kojima je PRiredba sudjelovala zahtijevalo bi puno vremena i prostora, pa je možda optimalno navesti najzvučnije.  U segmentu kulture uz velike domaće i međunarodne projekte poput  Sarajevo Film Festivala, Zagreb Design Week-a, Pulskog filmskog festivala te suradnju s brojnim drugim festivalima, galerijama, muzejima i institucijama ističu se i autorski projekti poput Noir Festivala i izložbe slavnih fotografa Petera Lindbergha te Brigitte Lacombe koje je osobno dovela i organizirala u Zagrebu. Uz navedeno tu su i brojni lifestyle i modni eventi poput Cro A Portera, suradnje s brojnih domaćih modnim dizajnera, glazbenim zvijezdama kao i projekta suradnje velikih dizajnerskih imena s  modnom kućom H&M-om, ali i sportski projekti kao PR za hokejaški Klub Medveščak i veslački svjetski prvaci, Olimpijci Braća Sinković.

Podijeli događaj: