Vinyl Factory: Klinika Denisa Kataneca / Seine

Vinyl Factory: Klinika Denisa Kataneca / Seine

Tvornica kulture, Zagreb

O događaju

U četiri godine postojanja, te nakon više od 400 održanih koncerata, klub Vinyl pokazao se kao pravi inkubator za zagrebačku glazbenu scenu, a i šire, te kao nezaobilazna niša kulture u samom centru grada.

Tvornicu Kulture nije potrebno posebno predstavljati, osim napomenuti da je nakon nedavnog preuređenja postala klub sa najvećim kapacitetom u Zagrebu (van sportskih dvorana), te jedan od najljepših i najbolje opremljenih izvedbenih prostora u Hrvatskoj.

Vinyl Factory je zajednički projekt Vinyla i Tvornica Kulture s ciljem promocije autorskih bandova koji su svojim nastupima u Vinylu prevazišli kapacitet kluba i kojima želimo dati priliku pokazati se na velikoj sceni i pred brojnijom publikom.

Program Vinyl Factory održavati će se jednom mjesečno u Velikom pogonu, od travnja do prosinca 2019. godine, u sklopu brojnih kulturnih događanja koja će obilježiti 20 godina Tvornice Kulture.

24. travnja, program će otvoriti kantautorski bandovi Klinika Denisa Kataneca i Seine.

Seine:

Seine je desetogodišnji kantautorski projekt Ivana Ščapeca. Nakon raspada njegove matične grupe Vlasta Popić, pridružuju mu se Dimitrij Petrović (Vlasta Popić, Radost!) i Boško Mijušković (Straight Mickey&the Boyz, Turisti, Škrtice...) te se Seine formira kao bend.

Iste godine, grupa pobjeđuje na najvećem regionalnom natjecanju bendova Demofest u Banja Luci, odlazi na europsku turneju i snima debitantski album u produkciji Borisa Mladenovića (Jarboli, Veliki Prezir...). Početkom 2017. bas gitaru preuzima Ivan Grobenski (Moskau, Bubblegum...), a u rujnu izlazi njihov prvi album naziva Sno Sna za slovensku izdavačku kuću Moonlee Records, te francuski VOX Project.

Nakon pedesetak koncerata i nekoliko turneja, Seine postaje duo u postavi gitara-bubanj. Dvojac se sve više okreće elektronskom zvuku, kojeg prate math i trip hop ritmovi, dok poetska preokupacija iz intimnog pojedinačnog seli u distopijsko i političko.

Novi album najavljen je za početak svibnja 2019.

Album:
https://seine.bandcamp.com/album/sno-sna

Uživo:
https://youtu.be/_atZpGsMHws

Video:
https://youtu.be/xpcIiAXUbc4
https://youtu.be/OavGnvuOnyg
https://youtu.be/G5jMLjwYD_Q

Linkovi:
https://www.facebook.com/SeineVz/
https://www.instagram.com/seine_sno/

***
Klinika Denisa Kataneca:

Klinika Denisa Kataneca je četvertočlani band na čelu sa zagrebačkim autorom Denisom Katanecom. Čine ju još Karlo Cmrk (bass), Brane Norac (gitara, vokal), Vinko Vujec (bubanj) i interventna Martina Burulic.

Krajem 2016. godine Klinika izdaje prvijenac "Nikta Zorja". Izdanje završava na svim relevantnim listama najboljih albuma 2016. godine. Jesen 2018. obilježava koncertna promocija singla "Rode" koji ujedno najavljuje nadolazeće izdanje Klinike.

‘Rode’:
https://www.youtube.com/watch?v=-SutnNKPxBY
‘Nikta Zorja’:
https://deniskatanec.bandcamp.com/album/klinika-dk-nikta-zorja

Diskografija Denis Katanec:
https://deniskatanec.bandcamp.com/

Ulaz: 40 kn
(sav prihod od ulaznica ide izvođačima)