Vesna Pisarović Jazz Quartet na tvrđavi Barone Šibenik

Vesna Pisarović Jazz Quartet na tvrđavi Barone Šibenik

Tvrđava Barone, Šibenik

O događaju

Festival devet umjetnosti Heart of Art Šibenik u svom ovogodišnjem "nultom" izdanju donosi nesvakidašnje glazbeno iskustvo.

Vesna Pisarović Jazz Quartet nastupit će 29. srpnja u Šibeniku na čarobnoj lokaciji tvrđave Barone. Vesna će tako po prvi put u Krešimirovom gradu predstaviti svoj hvaljeni jazz program "Naša velika pjesmarica”.

Vesna Pisarović Jazz Quartet čine:

  • Vesna Pisarović - vokal
  • Elvis Penava - gitara
  • Zvonimir Šestak - kontrabas
  • Borko Rupena - bubnjevi

Projekt «Naša velika Pjesmarica» specifičan je i nadasve originalan osvrt na naslijeđe bivše jugoslavenske zabavne glazbe iz razdoblja od pedesetih do sedamdesetih godina. Srcedrapateljske balade u big-band aranžmanima i laki eurovizijski hitovi, francuske šansone i talijanski šlageri u prepjevima, dovitljive twist melodije i pastoralne rock scene, swing plesnjaci i neizbježni južnoamerički ritmovi Mediterana – Vesna Pisarović i njezini glazbeni partneri sve to podliježu minucioznom postupku dekonstrukcije: ogoljujući i rastavljajući, izokrećući i manipulirajući, te ponovo sastavljajući u ekscentričnu glazbenu montažu. U tom smislu, umjesto nostalgijske čežnje za starim, ono što nam još jedan plod Vesninog zaokreta jazzu pruža zapravo je iznimno kreativan odnos prema prošlosti. Njezin osobit glas uz pratnju istaknutih imena hrvatskog jazza – Elvisa Penavu na gitari, Zvonimira Šestak na kontrabasu te Borka Rupenu na bubnjevima, aktualizira kolekciju nemogućih «standarda» – koji više nisu stvar zabavne glazbe – već su osnove i predlošci za jazz improvizaciju i eksperimentiranje: za igru između forme i neformiranog, između melodičnog i disonantnog, između autentičnog i hibridnog.

Koncert će biti održan uz sve mjere i preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Program je sufinanciran putem Natječaja „Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture, medija RH i Hrvatske glazbene unije.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 30%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Masku za lice je moguće kupiti na mjestu događaja

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja