TEHNIČKA ANALIZA - temeljna radionica - subota 12. studenoga 2022.

TEHNIČKA ANALIZA - temeljna radionica - subota 12. studenoga 2022.

location-iconZoom (online), Zoom (online

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za TEHNIČKA ANALIZA - temeljna radionica - subota 12. studenoga 2022., 12.11.2022. u Zoom (online), Zoom (online

O primjeni tehničke analize u praksi, bez obzira znate li je koristiti na optimalan način ili ne, imati ćete priliku naučiti na idućoj radionici.

Prijavite se na jedinstvene radionice o investiranju/trgovanju i educirajte se u području investiranja i trgovanja sa različitim oblicima financijske imovne – dionice, indeksni fondovi/ETF-ovi, obveznice, futures tržište, valutni parovi (novčano tržište), opcije te brojni ostali financijski instrumenti.

Jedna od poruka radionice je kako je važno imati dugoročni financijski plan te investicijsku strategiju koja se u njega uklapa. Edukacija je namijenjena početnicima, ali i onima koji imaju osnovno znanje o tehničkoj analizi kao i svima koje zanima aktivno trgovanje u globalnoj areni financijskog tržišta i podijeljena je po sljedećim temama:

1. dio: Primjena alata tehničke analize u teoriji i praksi

- Povijest Tehničke analize – od komada papira do suvremenih alata
- Uporišta i načela Tehničke analize – možemo li vjerovati grafikonima?
- Tehnička vs. Fundamentalna analiza – prednosti i mane
- Teorija Dow –  suvremena interpretacija teorije stare više od 100 godina
- Grafikon – slika koja govori tisuću riječi
- Trend – uočavanje i pravilna identifikacija smjera kretanja cijene
- Support i resistance – "borbene" linije koje "život" znače
- Osnovna valna formacija – AB/CD (abeceda cjenovnog pomaka)
- Fibonacci brojevi – kako koristiti čuvene omjere u izradi analize i trgovanju?
- Cjenovi obrasci – anomalije postojećeg trenda i kako ih prepoznati?
- Pomoćni alati Tehničke analize – pomični prosjeci i indikatori
- RSI (Relative Strenght Index)
- Cjenovno odbijanje vs. cijenovno probijanje (Breakouts) – odabir odgovarajuće strategije kao preduvjet za uspješno trgovanje
- Tehnike određivanja potencijalnog mjesta ulaska u poziciju, rizika i profita
- Long term vs. short term – investiranje ili špekuliranje?
- Rizik – ispravno određivanje i shvaćanje povećava vjerojatnost za opstanak na tržištu
- Pravila – što bi svaki investitor trebao znati, a ne usuđuje se pitati?
- Psihologija trgovanja – da biste bili uspješan investitor, morate upoznati sebe i pobijediti svoj ego?

2. dio: Kako samostalno napraviti analizu i izraditi trgovačku strategiju?

- Case Study sa praktičnim zadacima i analizama
- Primjeri primjene tehničke analize u praksi – dionice, valute, robe, dionički indeksi, obveznice
- Samostalna izrada analiza

Cilj radionice je osposobiti polaznike za pravilnu interpretaciju grafikona kako bi mogli odrediti optimalnu trgovačku strategiju u odnosu na očekivane rizike i potencijalne prilike, a u cilju optimizacije profita i smanjenja rizika.

Predavači na radionici su:

Zdenko Grđan - analitičar i intraday FX trader. Idejni je začetnik i jedan od osnivača Hrvatske udruge za tehničku analizu, ekspert na području tehničke analize i financijskog tržišta. Bavi se tehničkom analizom preko 15 godina, pri čemu je održao brojne seminare i radionice na temu tehničke analize i aktivnog trgovanja. Zanat je pekao od najvećih autoriteta u području tehničke analize a nerijetko i podučavao brojne analitičare, te zasigurno predstavlja jedan od relevantnih izvora znanja u primjeni tehničke analize u Hrvatskoj a i šire. Primarno trguje na FX tržištu koristeći isključivo principe tehničke analize.

Dio radionice o tehničkoj analizi u praksi, kao gostujći predavač predavat će Ivan Stojanović, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Na financijskom tržištu trguje od 2009. godine koristeći principe fundamentalne analize u odabiru vrijednosnica i tehničke analize za ulazak/izlazak iz pozicije. Od 2015. godine Ivan je fokusiran na investiranje na američkom tržištu kapitala trgujući dionicama na swing i long principima. Često koristi opcijske strategije radi zaštite portfelja od rizika i povećanja prinosa. Licencirani je broker i investicijski savjetnik. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Vrijeme održavanje radionice je 12. studenoga 2022. u terminu od 10.00-16.00 sati. Iako radimo on-line preko zoom.us platforme, broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj: