Taking the Trash Out: Stoti i zadnji

Taking the Trash Out: Stoti i zadnji

Tvornica kulture, Zagreb

O događaju

Kakvo ljeto! Kakva godina! Kakav emocionalni vrtuljak nas je ove godine učinio sretnima i veselima, a nedugo zatim tužnima i razočaranima pa onda opet sretnima i veselima. Svi znamo što se zbivalo na nogometnim travnjacima diljem ruske stepe i koliko se pive prolilo po našim glavama svakim golom u protivničkoj mreži. I onda, hladan tuš. Čorluka, zatim Mandžo i na kraju grande, grandissimo - Suba. Kao da to nije bilo dovoljno, Morski vuk zatvorio je oči zauvijek, a lađe koje su isplovile prema Veloj Luci poslale su neviđenu razglednicu cijelom svijetu. I kako sada nastaviti dalje? 2018. Jednostavno je godina zatvaranja nekih lijepih vremena i okretanja nove stranice. I stari Latini primijetili su ovu tužnu, a opet uzbudljivu spoznaju - Post nubila Phoebus.

Osjetili smo jačinu toga te smo se odlučili za isti korak. Trash, u obliku kojem ga poznajemo, dolazi svom kraju. Možda neće biti zadnji ikada, ali ono što je sigurno je da tjedna rutina petkom umire. Ali jednako kao što se nadamo da će Mandžo navući kopačke, tako se nadamo i da će Trash još koji put otvoriti vrata svojim vjernim uzvanicima. Ostarili smo.

Ipak, da ovo ne bi bila samo još jedna žalopojka i da mi konačno prestanu suze curiti niz obraze, na isti ovaj dan slavimo najokrugliji od okruglih brojeva - 100. Tako je, upravo je ovo stoti trash u našoj produkciji i kao takav će nas uzdignutih glava odvesti na kraj ovog divnog putovanja. Nezaboravni tulumi u još nezaboravnijem Vip clubu mjesto su rođenja, pa tinejdžerski dani u Azylu kroz krizu dvadesetih godina u Loopu i par putovanja po ostalim kul mjestima u Zagrebu doveli su nas do mirovine. Budući da urušavanje mirovinskog sustava u državi kuca na vrata, ovo je idealna i simbolična prilika za nas da prestanemo plaćati doprinose.

Glazba će biti ista. Pod time mislimo na to da će glazbu puštati svako lice koje ste mogli vidjeti na našim tulumima svih ovih godina.
Klarxy kao dama u piku, Mark Mouse kao Jerry iz Toma & Jerryja, Hexwell kao Tom iz Toma & Jerryja, Marco Cole kao najrumenije lice i najtopliji osmijeh Zrća, i konačno, Rac’n’rolla trasha kakvog poznajemo - veliki, najveći i najbolji duo nakon Dolcea & Gabannae, sa preko 90 odigranih utakmica što na domaćem, što na gostujućem terenu - Role i Rac.