Svjetski kup u gimnastici DOBRO World cup Osijek 2018.

Svjetski kup u gimnastici DOBRO World cup Osijek 2018.

Dvorana Gradski vrt, Osijek

O događaju


Deseto, jubilarno, izdanje Svjetskog kup u gimnastici ove godine održat će se od 26. i 27. svibnja u osječkoj dvorani Gradski vrt i ponovno će biti razlog okupljanja ponajboljih svjetskih, ali i hrvatskih gimnastičara i gimnastičarki.

Natjecanje koje je svoju svjetsku premijeru imalo 2009. godine, danas je jedna od najbolje organiziranih službenih etapa serije natjecanja FIG-e (Svjetske gimnastičke federacije) i do sada je ugostilo više od 1.500 natjecatelja iz 65 zemalja svijeta među kojima su neki od najboljih gimnastičara svih vremena. Deseto izdanje Svjetskog kupa u gimnastici osvježeno je i kroz promjenu u nazivu te će se ove godine u Osijeku održati DOBRO World Cup.

Ove godine održava se deseto izdanje koje će donijeti niz noviteta u sportskom, ali i najavnom smislu. Biti domaćin jednog od službenih FIG natjecanja iznimna je čast jer time Osijek i Hrvatsku stavljamo uz bok europskih i svjetskih metropola - organizatora etapa Svjetskog gimnastičkog kupa kao što su Melbourne, Doha, Pariz, Baku, a svoj dolazak već sada su najavile gimnastičke delegacije iz preko 30 zemalja svijeta.

Hrvatsku će na ovom natjecanju predstavljati Tin Srbić, Anton Kovačević, Filip Ude, Robert Seligman, Aurel Benović, Tijana Tkalčec, Ema Kajić i Christina Zwicker.

Organizacija DOBRO World Cupa Osijek ove godine obilovat će brojnim događanjima kojima će se tijekom svibnja najaviti ovogodišnji gimnastički spektakl u Osijeku. Ono čemu se posebno veselimo je Javno izvlačenje startnih brojeva kojim će se javnost upoznati s gimnastičarima koji izbore nastup u finalima. Event u okviru kojeg će se dogoditi ovo izvlačenje startnih brojeva je FEELGOOD WEEKEND Gastro&Wine&Music Festival u okviru kojeg će nastupiti grupa S.A.R.S. (25.5.) i The Frajle (26.5), a lokacija je Park kralja Petra Krešimira IV, Osijek (ispred Sokolskog doma).

Finala natjecanja održat će se u subotu (26.5. s početkom u 16.30 sati) i nedjelju (27.5. s početkom u 13.30 sati). Budi u dvorani Gradski vrt i OSjeti gimnastiku!