Sandra Halužan kvartet na Proljeću u Zaboku!

Sandra Halužan kvartet na Proljeću u Zaboku!

location-iconKrčma Polanović, Zabok

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Sandra Halužan kvartet na Proljeću u Zaboku!, 21.06.2022. u Krčma Polanović, Zabok

Sandra Halužan kvartet na Proljeću u Zaboku na ljetnoj terasi Polanovića!
24. lipnja 2022.
Ulaznice 35/50 kn

Sandra Halužan hrvatska je multiinstrumentalistica, vokalistica, vokalna pedagoginja, aranžerka i skladateljica. Potječe iz glazbene obitelji, gdje već od najranije dobi pokazuje veliki interes za glazbu i stječe prva glazbena znanja. Klasičnu glazbenu naobrazbu stječe u glazbenim školama „Vatroslav Lisinski“ (teorija glazbe i klarinet) i „Blagoje Bersa“ (solo pjevanje). Tijekom srednje škole usavršava se na vokalnim i instrumentalnim seminarima klasične glazbe.


2017. godine se upoznaje s cijenjenom jazz vokalisticom Lelom Kaplowitz koja ju uvodi u jazz improvizaciju te holistički pristup pjevanju. 2018. godine pohađa Berklee Summer School at Umbria Jazz Clinics u Perugii, a 2019. i 2020. godine JM Summer School u Grožnjanu gdje uči i svira sa svjetskim imenima jazza i suvremene glazbe poput Patrice Williamson, Jeffrey Ramsey, Dennis Montgomery III., Matthew Nicholl, Yoron Israel, Jeff Stout, Louis Bonilla, John Riley, Alex Sipiagin, Dick Oatts, Thana Alexa i drugi.

U proljeće 2019. nastupa na JazzHR-u u sklopu natječaja “Nove nade jazza“.
Iste godine osvaja natječaj Ministarstva kulture i medija „Ruksak pun kulture“ s projektom „Glazbeni vremeplov“ i radionicom „Svemir zvuka“, kroz koje približava glazbenu kulturu (razvitak glazbe kroz vrijeme) djeci koja žive u mjestima koja nemaju omogućen pristup kulturi. Od 2018. godine podučava individualno suvremeno i jazz pjevanje te zborno pjevanje u Glazbenoj školi “Ladislav Račić” (Rock akademija) u Zagrebu.

Prije 2 godine, Halužan okuplja kvartet u sastavu Joe Kaplovitz (klavir), Bojan Skočilić (kontrabas) i Antun Profeta (bubnjevi), a ona sama pjeva te svira saksofon, klarinet i indijansku flautu. U tom sastavu komponira i izvodi jazz aranžmane autohtonih zagorskih skladbi, te autorskih skladbi na autohtonom zagorskom jeziku.
Album “Vu plavem” (Geenger Records) broji 9 skladbi koje su snimljene akustično, uživo, od 8. – 9. siječnja 2022. godine, u Studiju 21 Joe-a Kaplowitza, gdje je album također i miksan i masteriran.
Na albumu se nalaze autohtone zagorske skladbe iz davnih 1900-ih i kasnijih godina koje je Sandra aranžirala u novom jazz/blues stilu, te autorska skladba ”Iščem”.
Pjesme govore o čovjeku iz Zagorja, načinu življenja na zagorskim bregima prije više od sto godina, o mukama težaka, preživljavanju rata, odlascima i ponovnim vraćanjima svojim korijenima i precima, univerzalnoj ljubavi, te vječnoj potrazi za suštinom bivanja.
Kroz album “Vu plavem” stare skladbe ponovno žive, ali u sasvim novom ruhu, bojama, linijama, zvukovima i ritmovima te donose duh starog vremena na potpuno novi način.

Podijeli događaj: