Entrio

Reverend James Leg @ Hard Place

Reverend James Leg @ Hard Place

Hard Place, Zagreb

O događaju

Hard Place ponosno predstavlja još jedno fenomenalno strano gostovanje u Najvećem Malom Rock Klubu u Gradu. U četvrtak 24.05. stiže nam Reverend James Leg koji je već godinama jedan od najintrigantnijih predvodnika garažnog punk blues rock'n'rolla.

Ovaj divlji klavijaturist i pjevač (za kojega kažu da „izgleda kao Lemmy, a pjeva kao Tom Waits“) karijeru je započeo u legendarnom bandu The Immortal Lee County Killers, a nakon njihovog razlaza formirao je Black Diamond Heavies, da bi nakon toga krenuo u solo karijeru. (I mnogobrojne suradnje – Left Lane Cruiser, Cut In The Hill Gang...) Njegov duboki, hrapavi vokal i topli i ujedno zastrašujući zvuci električnog klavira zaštitni su znaci ovog južnjačkog majstora punk bluesa. Na turnejama ga prati samo bubnjar i njih dvojica su uveli novitet u dvočlanim bandovima - električni klavir / vokal + bubnjevi, (dakle nema gitare), ali količina zvuka koju proizvode je dostatna za tri banda! Uz autorske pjesme tu su i uspješnice njegovih prijašnjih bandova, ali i izvedbe Roberta Johnsona, Rolling Stonesa, Nine Simone ili Stoogesa.

Ne propustite ovu koncertnu poslasticu u Hard Place-u 24.05. jer Vas očekuje sjajna svirka i ogromna količina energije. Ulaznice u pretprodaji 35 kn, na dan koncerta 50 kn.