Repetitor i Punčke na Impulse festivalu

Repetitor i Punčke na Impulse festivalu

Pogon Kulture, Rijeka

O događaju

Impulse festival predstavlja:
Repetitor (Beograd)
Punčke (Vinkovci/Zagreb)
subota, 13.4. @Pogon kulture
cijena ulaznice:60,00kn pretprodaja, 80,00kn na dan koncerta
prodajna mjesta: Dallas music shop Rijeka, Beertija, sustav Entrio

Repetitor, garažni rock/post-punk trio iz Beograda, Srbija, su bez sumnje jedan od najzanimljivih i
najprodornijih mladih bendova sa Balkana. Sa svoja dva albuma Sve što vidim je prvi put (Odličan Hrčak,
2008) i Dobrodošli na okean (Moonlee Records, 2012) su Repetitor jednostavno osvajali top-liste, primali
odlične kritike, a sa svojim fantastičnim visoko energetskim koncertnim nastupima su si i ubrzo širili svojufanovsku bazu. Repetitor imaju iza sebe bezbroj koncerta širom Balkana, par europskih turneja, kao i nastupena brojnim festivalima (Sziget, Exit, Pohoda, Eurosonic, INmusic, SuperUho, Rock For People...), a oduševili sui publiku u Kini i Rusiji. U oktobru 2016 je izašao treći album Gde ćeš (Moonlee Records).
Repetitor su svoj prepoznatljivi zvuk polako gradili pod utjecajem žestokog rock‘n’rolla, post-punka i svega između. Donose nam transžanrovske pjesme, izgrađene na energičnom međuodnosu instrumenata i vokala, koji postepeno grade karakterističan kotrljajući zvučni zid, koji gazi sve pred sobom.

Repetitor svakako predstavljajo najbolje što može ponuditi savremena beogradska garage rock scena.
Možda je prerano, ali nikako nije pretjerano reći da Repetitor upravo sada postaje dio jednog, još neispisanog poglavlja povijesti rock kulture u regiji.

Repetitor su:
Boris Vlastelica – gitara, vokal
Ana-Marija Cupin – bas gutara, vokal
Milena Milutinović – bubanj, vokal

Punčke-distorzija i emocije, tako bi najkraće mogli opisati bend kojih zadnjih desetak godina plijeni pozornost i publike i glazbene kritike. U svojim pjesmama kombiniraju različite žanrove i utjecaje te se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac. Poznate po svojim izrazito snažnim i moćnim live nastupima, logičan su izbor uz beogradski Repetitor za spektakularno zatvaranje šestog izdanja Impulse festivala.

Osnovane u Vinkovcima 2007. godine, Punčke počinju svirati isprva kao srednjoškolski višečlani bend, ali su od 2011. do danas snažna trojka, koja još nije odlučila kojem žanru pripada. Publika i mediji opisuju ih kao alternativan/indie ili punk rock bend, ali mnoštvo utjecaja i njihovi osobni favoriti te glazbeni afiniteti čine svaku njihovu pjesmu posebnom, zaista drukčijom od ostalih.
Može se to čudi na debi albumu “Sunčano s povremenom naoblakom” koji izdaju krajem 2013. i koji odmah kupi pohvale kritike i publike. Prisutan je na svakoj listi najboljih albuma godine na glazbenim portalima i u magazinima u Hrvatskoj i regiji.
Iako su recentno postigle novi vrhunac u karijeri, kada su nastupile kao supporting act za Queens of the Stone Age u Ljubljani i Zagrebu u lipnju 2014., Lucija (gitara, vokal), Goran (bubnjevi) i Anja (bas gitara) nastavljaju progresivnom putanjom. 2016. godine izlazi drugi album „Ništa nije kako se čini“ a, lani su objavile EP “Valovi”.
Dosad, Punčke broje preko 350 live koncerata u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Srbiji, Njemačkoj, Nizozemskoj, Švicarskoj, Italiji i šire, svirajući na velikim festivalima poput InMusica, Sziget Festivala u Budimpešti, Exita u Novom Sadu, Terranea, i spomenutom zagrijavanju za Queens of the Stone Age spektakl.
Njihova je eksplozivna, glasna i emotivna izvedba dobro upamćena svakom tko ih je ikad poslušao uživo. Na koncu, o uspjehu govori i da su nedavno odradile i prvu turneju po Aziji i Maleziji.