Rebel Star -

Rebel Star - "Pesme i priče i rokenrol"

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Rebel Star - "Pesme i priče i rokenrol", 08.10.2022. u klub Azimut, Šibenik

08.10. subota
Rebel Star - "Pesme i priče i rokenrol"

Rebel Star je ideja nastala nastala 2006. godine u Sent Andreji pored Budimpešte. Milan Glavaški, autor glazbe i tekstova iza sebe ima bogato muzičko iskustvo iz Eve Braun i Popcycle. Nakon povratka iz Amerike 2005. odlučuje da napravi studio u kojem će postaviti sebi i publici pitanja kojima se pop mejnstrim rijetko bavi. Pitanja o životu i smrti, početku i kraju, odrastranju i starenju, prijateljstvu i razdoru odgovaraju se u melodiji i poeziji već petnaest godina.

U najboljoj postavi do sada Rebel Star je bend stacioniran u Zagrebu sastavljen od vrsnih hrvatskih i srpskih muzičara: Zvonka Obajdin (Svemir, Sjeverozapad) na klavijaturama,
Daniel Rodik (Svemir, Undo, Skaramuži), Eki Džananović na bubnju (Kristali, Presing, Bitipatibi),
Željko Markuš na gitari (Kristali, Pacifik), Goran Ritoša na basu i
Milan Glavaški vokal i gitara (Eva Braun, Popcycle, Rebel Star).

Bend ima kompleksnu produkciju i uspjeva zadržati integritet vrhunske svirke dok prolazi kroz rock, amerikanu i indie žanrove u jednom dinamičnom setu.

Svirke ovu jesen počinju sa Azimutom a Milan najavljuje:
"Jesenji turnus koncerata benda Rebel Star obeležiće pesme i priče, audio i vizuelni doživljaj koji će biti manje formalan od tipičnog rok koncerta. Pričaćemo o pesmama, o tome kako su nastale i šta ih je inspirisalo. Sviraćemo na svakom koncertu drugu set listu jer je bend spremio puno pesama sa svih šest albuma uz par novih pesama. Menjaćemo instrumente i na istom koncertu publika će čuti bogatu produkciju, od indie buke do vrlo intimnog alt kantri akustičnog zvuka. Sviraćemo i pesme koje nikada nisu izvedene uživo uz poštovanje onoga što publika standardno želi da čuje. Uložićemo maksimum da publici i bendu svaki koncert bude novi doživljaj."

Vidimo se :)

Podijeli događaj: