Entrio

Predavanje Helle Jensen: Empatija - mudrost srca. Kako empatija osnažuje djecu?

Predavanje Helle Jensen: Empatija - mudrost srca. Kako empatija osnažuje djecu?

EUROPSKI DOM, ZAGREB

O događaju

Pozivamo Vas na predavanje Helle Jensen, danske psihologinje koja je godinama radila u školi, a danas je uključena u niz projekata koji osnažuju roditelje i pedagoške djelatnike u razvoju empatije kao važne kompetencije djece, ali i odraslih. Proces razvoja empatije je uzajaman - razvija se i odrasla osoba (stručnjak, roditelj) i dijete, što je suprotno od stalnog usmjeravanja na razvoj empatije samo s jedne strane - kod djece. Predavanje je namijenjeno roditeljima, djelatnicima vrtića i škola te organizacija/institucija koje se bave djecom i mladima. O tome zašto je nužno da nađemo vremena za temu empatije u školama i vrtićima i kako ju razvijati u grupama Helle će govoriti 24.3.2018. u Zagrebu, od 10.00 - 11.30h u Europskom domu (Jurišićeva 1.)
Osiguran je prijevod s engleskog na hrvatski jezik. Cijena ulaznice je 80,00 kn i možete ju kupiti ISKLJUČIVO na navedenom linku.
Helle Jensen se bavi obiteljskom terapijom, voditi treninge empatije, a trenutno sudjeluje u izvedbi projekta "Hand in hand" u kojem sudjeluje i Hrvatska. Autorica je niza knjiga i članaka na temu rada s roditeljima, djecom i mladima, a zajedno s Jesperom Juulom autorica je knjige "Od poslušnosti do odgovornosti" - udžbenika za razvoj pedagoških kompetencija.