Parni Valjak u Trogiru

Parni Valjak u Trogiru

Kula Kamerlengo, Trogir

O događaju

Parni valjak, jedan od najvećih i najpopularnijih zagrebačkih rock sastava, nakon više od 10 godina, održat će veliki koncertni spektakl 24. srpnja u Trogiru na tvrđavi Kamerlengo!

Parni Valjak jedan je od najznačajnijih hrvatskih glazbenih sastava. Osnovan je 1975. godine u Zagrebu.
Predvođen glavnim autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i pjevačem Akijem Rahimovskim, bend je tijekom karijere objavio dvadesetak studijskih albuma, nekoliko live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja. Dobitnici su brojnih nagrada Porin i mnoštva ostalih nagrada i priznanja. Njihov glazbeni stil s godinama je evoluirao, ali ostali su vjerni svom izvornom rock izričaju i pretežito ljubavnoj tematici. Ova grupa jedna je od "pokretača" čitavog vala rock i pop-rock grupa na ovim prostorima, a izbacila je mnogo hitova, poput: "Lutka za bal", "Stranica dnevnika", "Neda", "Moje dnevne paranoje", "Uhvati ritam", "Jesen u meni", "Ugasi me", "Sve još miriše na nju", "Zastave", "Sunčanom stranom" i drugih.

2019. godine obilježava se 44. godina postojanja banda, zato ovogodišnja turneja nosi prikladan naslov Runda 44.
Bend se nedavno vratio sa turneje po Kanadi koja je prema iskustvu tamošnjih organizatora jedna od najuspješnijih turneja domaćih izvođača. U sklopu turneje Runda 44 (koja će obići mnoštvo gradova na ovim prostorima) promovira se novi album “Vrijeme”, koji je objavljen u prosincu, a ujedno je i jedan od najprodavanijih domaćih albuma (i trostruko nominiran za nagradu Porin). Aktualni single je “Nema signala”.
Bend je poznat po dugačkim koncertima, odličnoj povezanosti s publikom i vrhunskoj glazbeno-scenskoj izvedbi, koju uvijek prati produkcija i organizacija svjetske kvalitete. Sve ovo neće izostati ni u Trogiru 24.srpnja na tvrđavi Kamerlengo.

Doživite jedinstveno glazbeno iskustvo. Ne propustite koncert:

24.07.2019. tvrđava Kamerlengo, TROGIR