[ODGOĐENO] THE MISSION - THE UNITED EUROPEAN PARTY TOUR 2020.

[ODGOĐENO] THE MISSION - THE UNITED EUROPEAN PARTY TOUR 2020.

Klub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Događaj je odgođen, novi datum će biti objavljen uskoro.

Sve kupljene ulaznice će vrijediti i za novi datum. Ukoliko vam novi termin neće odgovarati, povrat novca za ulaznice kupljene preko Entrio platforme (bilo online na entrio.hr ili gotovinom na jednom od Entrio prodajnih mjesta) potrebno je zatražiti isključivo preko reklamacije@entrio.hr mail adrese najkasnije do 01.05.2020.
Napominjemo, povrat za ulaznice kupljene na prodajnom mjestu više nije moguće ostvariti na prodajnom mjestu!


GOTH ROCK LEGENDE THE MISSION U SKLOPU TURNEJE “THE UNITED EUROPEAN PARTY TOUR 2020.” DOLAZE 01. TRAVNJA U ZAGREBAČKI BOOGALOO U GOTOVO ORIGINALNOJ POSTAVI

Nakon 12 godina nam se vračaju legende mračnog rocka u Zagreb i to u gotovo originalnoj postavi gdje su pored frontmena Wayne Hussyja tu i originalni basist Craig Adams i originalni guitarist Simmon Hinkler! Za Hinklera će ovo biti prvi posjet Hrvatskoj sa The Mission pa će to biti prava poslastica za The Mission fanove jer je baš ta postava snimila sve najbolje The Mission albume i obilježila njihov najbolji period. Na žalost im se zbog lošeg zdravstvenog stanja nije mogao pridružiti i originalni bubnjar Mick Brown pa je na bubnjevima, također odličan bubnjar, Mike Kelly koji u The Mission svira od 2011. godine.

Legende gothic rocka, britansku grupu The Mission osnovali su 1986. Wayne Hussy i Craig Adams nakon odlaska iz The Sisters Of Mercy te nastavili u istom smjeru. Već sa svojim prvim singlom „Garden Of Delight“ osvajaju goth i inu publiku te se sa svakim svojim idućim izdanjem sve više približavaju prvim mjestima na top listama. Iste godine The Mission potpisuju za veliku kompaniju Mercury i objavljuju svoj prvi album „Gods Own Medicine“, sa kojeg su skinuti singlovi „Stay With Me“ i „Wasteland“, album postaje klasika gothic rocka, a The Mission sve popularniji. Slijedi kompilacija ranih singlova objavljenih za nezavinu etiketu „First Chapter“ koju licencno u Jugoslaviji objavljuje diskograska kuća RTB i sa kojom The Mission učvrščuju pozicije i postaju trenutno najveći gothic rock bend na svijetu pomalo zahvaljujući trenutnom mirovanju The Sisters Of Mercy. 1988. godine sa singlom „Tower Of Strenght“, koji je skinut sa idućeg albuma „Children“, The Mission dolaze do prvih mjesta oficijalnih top lista i sviraju prvu veliku svjetsku turneju u sklopu koje su održali odličan koncert pred desetak tisuća ljudi u rasprodanoj ljubljanskoj velikoj dvorani Hali Tivoli. Slijedi još jedan uspješan album „Carved In Sand“ sa kojeg su skinuta još dva velika hita „Butterfly On The Weel“ i „Deliverence“. U sklopu svoje turneje The Mission 1990. godine dolaze po prvi puta i u Zagreb gdje su nastupili u dvorani Doma sportova. Slijedi album „Mask“ (1992) sa kojeg je skinut singl „Never Again“ i sa kojim se The Mission udaljuju od svog primarnog gotic rock zvuka što je automatski rezultiralo i lošijom prođom albuma. Sa idućem albumom "Neverland" (1995.) se The Mission vračaju gitarističom zvuku, no iako je album na nivou njihovih prvih izdanja pošto je ga objavljen za njihovu vlastitu etiketu ni taj album ne prolazi, a The Mission se odlučuju na dužu pauzu. 2001. godine se The Mission vračaju u velikom stilu sa odličnim novim albumom „Aura“ i hit singlom „Evangeline“ koji poprilično podjeća na rane The Sisters Of Mercy. Slijedi turneja u sklopu koje ponovno dolaze u Zagreb i odžavaju odličan koncert u dvorani Tvornica Kulture. 2007. The Mission objavljuju svoj osmi studijki album „God Is A Bullet“ koji nije zabilježio veći uspjeh. U sklopu promocionalne turneje 2008. The Mission po treći uta posjećuju Zagreb gdje održavaju odličan concert u zagrebačkom Boogaloo Clubu. 2013. Izlazi album “The Brighes Light” na kojem se vrača u bend originalni guitarist Simmon Hinkler i vrača u The Mission svoj prepoznatljiv zvuk gitare.

2016. godine The Mission objavljuju svoj jedanaesti studijski album “Another Fall from Grace” kojim se vračaju zvuku ranijih The Misison radova pa čak i The Sisters Of Mercy iz “First Amd Last And Always” faze u kojoj su u The Sisters Of Mercy svirali Wayne i Craig i bili autori večine pjesama na tom albumu. Na ovom albumu se Wayne vrača na svoju prepoznatljivu gitaru sa dvanest žica a kao gosti na albumu su nastupili prestižni glazbenici alter scene poput Martina Gorea iz Depeche Mode, Ville Valoa iz grupe Him, Gary Numan, Julianne Regan iz All About Eve,…. Singl “Met-Amor-Phosis” u kojem gostuje Ville Valo postigao je veliki uspjeh i kod kritike i kod publike te je proglašen najboljim The Mission albumom nakon albuma “Carved In Sand” te povratak na stari zvuk svi pozdravljau.

Tako možemo biti sigurni da će ova turneja biti jedna od najzanimljivijih nakon one 1988. kada su The Mission bili na svom vrhuncu, a pravi fanovi će napokon doživjet da vide Wayne Hussy, Craig Adama i Simmon Hinklerera zajedno na pozornici! Ako ste ikad bili The Mission fan to jednostavno ne smijete propustiti!

Kao posebni gosti će na koncertu britanskih goth rock legend The Mission u srijedu 01.04.2020. u zagrebačkom Boogaloo Clubu nastupiti poznati zagrebački mračnjaci Phanatasmagoria koja nas je nedavno oduševila svojim nastupom na protesnom skupu “Dosta je!” protiv zagrebačkog gradonačelinika na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a takođeer su se vratili sa uspješne turneje po Italiji.

Phantasmagorija je osnovana 1988. godine i slovi uz makedonski Mizar, a sa kojima su često i nastupali, za jedne od predvodnika tadašnje vrlo popularne dark scene na prostorima bivše Jugoslavije. Phantasmagoriji su glavni uzori The Sisters Of Mercy pa je zbog toga ovaj koncert još posebniji jer su The Mission nastali iz The Sisters Of Mercy, tj The Mission su osnovala dva bivša člana The Sisters Of Mercy, pjevač i guitarist Wayne Hussey i basist Craig Adams pa će ovaj spoj zbog toga imati posebnu atmosferu. Phantasmagoria je za ovu priliku pripremila posebnu set listu sastvaljenu iz večinom pjesama iz rane faze a kao posebni gosti će nastupiti originalni bubnjar Siniša Banović koji sada živi u Amsterdamu i svira u kultnom post punk bandu Fisherz Z te originalni guitarist i autor večine ranijih pjesamam Phantasmagorije Robert Gelo.

Početak koncerta je najavljen za 20 sati, a cijena ulaznica iznosi 160 kn u pretprodaj i 180 kn na dan koncerta.