ODGOĐENO: Njemačke metal legende Primal Fear i Freedom Call @ Boogaloo

ODGOĐENO: Njemačke metal legende Primal Fear i Freedom Call @ Boogaloo

Klub Boogaloo, Zagreb

O događaju

NJEMAČKI METAL LEGENDE PRIMAL FEAR I FREEDOM CALL DOLAZE 07.10.2020. U ZAGREBAČKI BOOGALOO U SKLOPU EUROPSKE TURNEJE „METAL COMMANDO OVER EUROPE“

U sijedu 07.10.2020. u zagrebački Boogaloo dolaze njemačke power metal legende Primal Fear u sklopu svoje europske turneje „Metal Commando Over Europe 2020“. Kao specijalni gosti sa njima nastupaju također njemački power metalci Freedom Call.

Primal Fear su osnovali pjevač Ralf Sheepers i basist Mat Sinners 1997. godine pod velikim utjecajem grupa Judas Priest i Helloween. Žestoke melodične kompozicije pune varijeteta upotpunjene izvrsnim solažama, oštri i vrišteći vokalni aranžmani, plus prodorna ritam sekcija karakteriziraju glazbeni stil Primal Feara. Već sa svojim prvim albumom ‘Primal Fear’ iz 1998. pokazuju veliki potencijal, postavši tako prvi bend koji je na njemačkoj metal top ljestvici postigao visoku poziciju s debi albumom. Popularnost im se vrača sa albumom ‘16.6 (Beofre the Devil Knows You’re Dead)’ iz 2009., tako da su trenutno jedan od vodećih bendova u power metal svijetu. Sheepers je kao vokalist iznimno cijenjen zbog svog velikog raspona glasovnih mogućnosti, a prema riječima kritičarima jedan je od najboljih u svom žanru. U dvadesetak godina postojanja naredali su mnogo turneja i koncerata, te ukupno devet studijskih albuma od kojih je posljednji „Apocalypse“ objavljen 2018.

Njemački power metalci Freedom Call osnovani su 1998. godine, dolaze iz Nurnberga, a osnovala su ga dva stara prijatelja Chris Bay i Daniel Zimmermann tijekom privremene pauze Zimmermannova glavnog banda Gamma Ray. . Poznati su po veselom power metal zvuku, kao i po veselim i pozitivnim tekstovima, zbog čega im se glazba često navodi kao podžanr power metala - "happy metal". Njihov prvi album „Stairway to Fairyland“ je objavljen početkom 1999. a ubrzo počinju i svirke uživo sa grupama Angri i Edguyu. Slijedi snimanje obrada pjesme "Dancing with tears in my eyes" grupe Ultravox, te novu inačicu pjesme "Tears of Taragon" na kojoj je Biff Byford, pjevač sastava Saxon pripovijedao "Tale of Taragon". Objavili su ukupno 12 albuma, od kojih je posljednji „M.E.T.A.L.“ objavljen 2019. godine.

Početak koncerta najavljen je za 20:00 sati a cijena ulaznica iznosi 110 kn do ponedeljka 06.04.2020., od utorka 07.04.2020. će ulaznice koštati 140 kn, te 160 kn na dan koncerta.

PRIMAL FEAR

www.primalfear.de

www.myspace.com/primalfearofficial

 

Freedom Call

http://www.freedom-call.net/