Nevidljiva scena: Klinika Denisa Kataneca

Nevidljiva scena: Klinika Denisa Kataneca

location-iconklub Azimut, Šibenik

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Nevidljiva scena: Klinika Denisa Kataneca, 16.10.2021. - 17.10.2021. u klub Azimut, Šibenik

Nevidljiva scena; Klinika Denisa Kataneca

Postava banda:
Karlo Cmrk (Bas),
Brane Norac (Električna Gitara/Vokal), Vinko Vujec (Bubnjevi) i
(naravno) Denis Katanec
(Akustična gitara/Vokal).

Moderator: Marko Podrug

Ulaznice: U pretprodaji putem platforme Entrio po cijeni od 40 kn u količini od 50 kom

Iz pera Marka Podruga:

Dugo je trebalo Denisu Katanecu da stane na tron hrvatske alternativne scene. Uspio je to sa svojim ponovno okupljenim bendom Klinika i lanjskom pločom 'Jada jada', vjerojatno najboljim alter-albumom desetljeća u nas. Denisovu muziku opisuju kao psihodelični avant-folk i pop, a zapravo se radi briljantnim poetskim slikama i hipnotizirajućom glazbenom podlogom koja vas svako malo dovede do emotivnog vrhunca. Klinika Denisa Kataneca nastupa u Azimutu 16. listopada, koncert koji ne želite propustiti.

O bendu:

Klinika Denisa Kataneca zagrebački je sastav, te najnoviji projekt ultra prolifičnog kantautora Denisa Kataneca koji je ostavio značajan trag na zagrebačkoj glazbenoj sceni u zadnjih 10+ godina stvaralaštva.

Glazba Klinike najbolje se može opisati kao mješavina noisea, psihodeličnog avant-folk-a, shoegazea, popa i na trenutke eksperimentalne glazbe.

Prvijenac Klinike DK bila je “Nikta Zorja” - izvrstan introspektivni i ćudljiv album koji mijenja raspoloženje od pjesme do pjesme, ljuljajući slušatelja od blaženstva do egzistencijalnog ruba. Početkom 2019., izašao je EP “Rode” i odmah po
izlasku prepoznat je od strane kritičara kao izvrstan skup pjesama, a koncertna promocija popunila je kultni zagrebački KSET.

U svibnju 2020. Klinika objavljuje prvi punokrvni LP "Jada Jada" koji unisono, od strane kritičara iz cijele regije, biva proglašen za jedan od najboljih albuma godine, a na portalu Ravno do dna i decenije.

Napomena:
Uz ulaznicu, moraju predočiti važeću EU Digitalnu Covid Potvrdu. Covid potvrdu moguće je zatražiti putem sustava e-Građani ukoliko ste:

- cijepljeni protiv virusa SARS-CoV-2 ili ukoliko ste preboljeli bolest COVID-19 ili

- ukoliko imate negativan PCR odn. brzi antigenski test na SARS-CoV-2 te

- ukoliko je navedeno evidentirano u centralnoj bazi podataka Ministarstva zdravstva.

Podijeli događaj: