Multiteritorijalno djelovanje – je li moguće i u pravu

Multiteritorijalno djelovanje – je li moguće i u pravu

location-iconDoubletree by Hilton Zagreb, Zagreb

Multiteritorijalno djelovanje – je li moguće i u pravu

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Multiteritorijalno djelovanje – je li moguće i u pravu, 27.01.2022. u Doubletree by Hilton Zagreb, Zagreb

Nakon inicijalne faze projekta 2012/2013, projekt 21 put prema uspjehu kreće u novu etapu. Kroz 3 tematske cjeline - Žene u pravnoj profesiji, Žene na start-up i scale-up sceni te Žene u kreativnoj industriji i kulturi, upoznajte neke od najuspješnijih žena Hrvatske.

Kao i u inicijalnoj fazi, i u (n)ovoj etapi projekta želimo dati inspiraciju mladima - studentima završnih godina fakulteta i u fazi ranog zaposlenja, da vjeruju u uspjeh temeljen na predanosti, upornosti, znanju, pravim vrijednostima i vlastitim kvalitetama. Fokusiramo se na ulogu žena u društvu, značaj i ulogu pojedinca, važnost interdisciplinarnosti, uključivosti i različitosti.

Kroz seriju od 15 panela koje će se na različite teme od siječnja do svibnja 2022. održavati svakog četvrtka - via Entrio kanala te uživo u Hilton dvoranama u Zagrebu, otkrit ćemo osobne priče žena koje mijenjaju društvo, grade snagu našeg gospodarstva i utječu na pozitivne promjene. U lipnju 2022. ovu etapu projekta zaokružit ćemo krovnom LeaderSHE konferencijom.

Uz Vedranu Likan, ujedno i inicijatoricu projekta, ko-moderatori panela bit će Natalija Labavić, Manuela Šola i Saša Cvetojević.

Na drugom panelu u okviru tematske cjeline Žene u pravnoj profesiji pod nazivom Multiteritorijalno djelovanje – je li moguće i u pravu, moderatoricama Vedrani Likan i Nataliji Labavić će se na panelu pridružiti

Prof. dr. sc. Vesna Crnić-Grotić - dekanica i profesorica međunarodnog prava na Pravnom fakulteta u Rijeci te ujedno i jedina dekanica u sadašnjim vodstvima pravnih fakulteta u Hrvatskoj. Obavlja i brojne uloge unutar pravne profesije. Naime, obavljala je odgovornu funkciju predsjednice Odbora stručnjaka za Europsku povelju o manjinskim i regionalnim jezicima Council of Europe u četiri mandata, danas djeluje u Odboru Vijeća Europe kao članica a djelovala je i kao voditeljica pravnog tima, tj., zastupnica u tužbi Republike Hrvatske za genocid protiv Republike Srbije pred International Court of Justice (ICJ) u Den Haagu, a aktivna je i na još mnogim drugim poljima.

Vesna Alaburić - odvjetnica u Zagrebu. Diplomirala je na Fakultetu političkih znanosti i Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Vesna je u svojoj dugogodišnjoj odvjetničkoj karijeri zastupala brojne klijente u Hrvatskoj, pretežno novinare i nakladnike, a pred Međunarodnim kaznenim sudom za područje bivše Jugoslavije u Den Haagu branila je generala Milivoja Petkovića. Autorica je brojnih publikacija, znanstvenih i stručnih članaka i medijskih kolumni. Kao ekspert Vijeća Europe za medijsko pravo sudjelovala je na brojnim stručnim skupovima, a predavala je i na nizu seminara i konferencija u zemlji i inozemstvu. Nastavnica je na Studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu na kolegiju Novinarska profesija: propisi i praksa. Američka odvjetnička komora dodijelila joj je 1998. nagradu za doprinos u zaštiti ljudskih prava.

Marina Kovač Krka - hrvatska i njemačka odvjetnica, ujedno i partnerica u odvjetničkom društvu Divjak, Topić, Bahtijarević & Krka (DTB). Marina je diplomirala u Hannoveru i položila pravosudni ispit u Frankfurtu u Njemačkoj, nakon čega se preselila u Hrvatsku te se odvjetništvom bavi u Zagrebu. Marina zastupa brojne domaće i strane klijente iz raznih industrija, s naglaskom na trgovačko pravo i pravo društava. U DTB-u vodi grupu za korporativno pravo i pravo osiguranja te grupu za energetiku, infrastrukturu i transport. Pored navedenog, Marina pruža pravnu podršku kod preuzimanja trgovačkih društava (M&A), kako u postupcima dubinskih analiza, tako i strukturiranju i provedbi transakcija.

Podijeli događaj: