MIODRAG ROIĆ: FRANCISCANSKI KATASTAR

MIODRAG ROIĆ: FRANCISCANSKI KATASTAR

Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, Zagreb

Sve Entrio ulaznice za ovaj događaj su rasprodane, za više informacija kontaktiraj organizatora

O događaju

Kupi karte odn. ulaznice za MIODRAG ROIĆ: FRANCISCANSKI KATASTAR , 11.05.2020. u Hrvatska komora ovlaštenih inženjera geodezije, Zagreb

prof.dr.sc. Miodrag Roić: FRANCISKANSKI KATASTAR

Iako su svi podaci katastra u Hrvatskoj u elektroničkom obliku to ne znači da su oni po svojoj kvaliteti homogeni i pouzdani. Najveći dio današnjih službenih podataka katastra (za oko 70% područja RH) je izvorno nastao u okviru Franciskanskog katastra.

U okviru predavanja će se polaznici upoznati s društvenim okruženjem nastanka te tehničkim mogućnostima i ograničenjima kao i regulativom za izradu i održavanje katastra te slijedom donošenja. Na tečaju i radionici će polaznici samostalno istražiti stanje na zemljištu kroz vrijeme te analizirati prostorno vremenski slijed događaja. To će im omogućiti kvalitetnije korištenje podataka Franciskanskog katastra u praktičnom radu.

Aktivnost će polaznicima pomoći u rješavanju izazova u svakodnevnom korištenju podataka koji su nastali u okviru Franciskanskog katastra te im ukazati kako odabrati ispravne postupke za njihovo korištenje i održavanje. Stečena znanja će moći primjenjivati pri održavanju katastra te pojedinačnom prevođenju katastarskih čestica iz Katastra zemljišta u Katastar nekretnina.