Entrio

Metoda fraktalnog crteža - Osnovni program I dio

Metoda fraktalnog crteža - Osnovni program I dio

Društvo za istraživanje i potporu, Rijeka

O događaju

Znate li kakve veze imaju psihologija, matematika i umjetnost?
Dođite na seminar i upoznajte se s metodom koja nam dolazi iz Rusije.

Radimo po Metodi fraktalnog crteža autorice Tanzilije Polujahtove, znanstvenice, kliničke psihologinje i obiteljske psihoterapeutkinje, tijekom kojeg ćete dobiti informacije o metodi i njenim dobrobitima.
Imat ćete priliku nacrtati svoj prvi dijagnostički crtež-autoportret, zatvorenih očiju, jednom neprekinutom linijom.
Bit će vremena naučiti kako se takav crtež boja, koja se pravila i preporuke pri tome slijede. Upoznat ćete koje sve vrste fraktalnih crteža postoje i u koju svrhu se crtaju.
Naućit ćete što su to korekcijski crteži te kako i zašto se crtaju. Dobit ćete kompletne upute za crtanje korekcijskih crteža tzv. mini ciklusa.

Puni naziv metode je Fraktalna metoda analitičke dijagnostike, prognoziranja i korekcije čovjekovog fizičkog i emocionalnog stanja.

Crtanje fraktalnih crteža potiče osjećaj uzemljenja, samopouzdanja, utiče na socijalizaciju, lakšu komunikaciju i oslobađanje kreativne energije.
Studije i klinički testovi koje je provela autorica metode, potvrđuju terapeutske učinke, brže oporavljanje od bolesti, lakše podnošenje svakodnevnog stresa, lakše pokretanje procesa samoregulacije emocija i balansiranja.

Fraktalni crtež se izvodi zatvorenih očiju, a čovjek crtajući ga u njega prenosi svoja unutarnja stanja, vjerovanja, ograničenja ali i potencijale.
Autorica je razvila ključ kojim dešifriramo dijagnostički crtež, otkrivamo područja gdje je pojačani stres a gdje leže potencijali te da li su ti potencijali realizirani. Potom ako želimo otvoriti te potencijale, korigirati stanja i emocije crtamo ciklus korekcijskih crteža prema točnom rasporedu i pravilima uz praćenje mentora.
Metoda je namijenjena svima koji žele poboljšati kvalitetu vlastitog života, ali se uspješno upotrijebljava u radu s drugim ljudima svih uzrasta.
Umijeće crtanja i prethodno iskustvo nisu važni jer se crta zatvorenih očiju a mnogi su otkrili nevjerojatne talente za crtanje iako su prije susreta s fraktalnim crtežima mislili da ne znaju crtati.

Radimo 14.06.2018. (subota) od 10 do 18 sati s pauzama (dvije kraće i jednom dužom u vrijeme ručka)

Seminar se održava u prostoru udruge: Društvo za istraživanje i potporu, Ivana Dežmana 3 u Rijeci
Cijena programa, skripta, potvrda i praćenje tijekom crtanja mini ciklusa, je 750 kn.

Sav materijal je osiguran i nije potrebno nikakvo predznanje, niti vještina crtanja.