Locco Motion Session w/ 4in3

Locco Motion Session w/ 4in3

location-iconPeti kupe, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Locco Motion Session w/ 4in3, 21.03.2023. - 22.03.2023. u Peti kupe, Zagreb

Borko Rupena - bubanj
Joe Kaplowitz - orgulje
Davor Doležal - gitara

Sve je počelo 2011. godine kada je okupljen trio kao ideja nastala nakon kasnonoćnih razgovora gitarista Davora Doležala i bubnjara Borka Rupene kada su čuli za američkog jazz orguljaša Joa Kaplowitza koji je tada doselio u Zagreb. Bilo je sasvim prirodno orguljaški trio nazvati 4in3 jer je zapravo jedna osoba iza orgulja koja svira "dva" instrumenta (bass dionice/linije lijevom rukom i solo dionice desnom rukom).

Ovaj je trio svirao dvije godine odražavajući i njegujući tradiciju orguljaških trija i velikih majstora kao što su Jimmy Smith, Richard “Groove” Holmes, Wes Montgomery, Grant Green, Lonnie Liston Smith, Don Patterson, Larry Young, George Benson, Elvin Jones i Jack McDuff. Ova tradicija i zvuk sežu do 1950-ih, a trio je svirao mnoge pjesme koje su napisali gore spomenuti majstori. Zvuk, energija i stilski pristup već je definiran instrumentacijom, ali opća ideja bila je oživjeti blues, jazz, soul i funk žanr u Zagrebu.

U Petom Kupeu trio će se prisjetiti tog njihovog prvotnog perioda i izvodit će neke od najoriginalnijih komada s organ trio repertoara.

Podijeli događaj: