Laibach - Ljeto u MSU

Laibach - Ljeto u MSU

location-iconMuzej suvremene umjetnosti, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Laibach - Ljeto u MSU, 11.07.2015. u Muzej suvremene umjetnosti, Zagreb

Koncert, film i izložba u jednom eventu !!
Za tisuće Zagrepčana i putnika namjernika koji su 80-e proživjeli punim plućima, ali i za punomlađe, ljeto će početi u petak 12. lipnja u Muzeju suvremene umjetnosti.

Tog će dana na otvorenju ovogodišnjeg Ljeta u MSU-u nastupiti Kawasaki3P, već sljedeći dan Majke, a svake od sljedećih pet subota Zabranjeno pušenje, Edo Maajka, Zoran Predin sa svojim Lačnim Franzom, pa vječni prvaci avangarde Laibach i za kraj 18. srpnja, kultni Električni orgazam.

Tijekom više od mjesec dana žestokog panka, rocka i hip hopa Muzej suvremene umjetnosti u svom Art-kinu Metropolis prikazivat će svake subote po jedan film koji ćete pamtiti. Dokumentarac 20.000 dana na Zemlji s razlogom je prošle godine pokupio svoj dio nagrada na Sundance filmski festivalu, gdje je premijerno prikazao 20-tisućiti dan u životu Nicka Cavea. Za razliku od magičnog mračnjaka poezije i glazbe, tjedan dana poslije prikazat će španjolsku komediju Život je lakši zatvorenih očiju. Narednih tjedana slijede francuska romantična komedija Ruka u ruci, pa švedska doista mračna komedija Turist, zatim opet švedska, ali opuštenija komedija Stogodišnjak koji je izašao kroz prozor i nestao, te konačno francuska komedija Francuskinja.

U ciklusu Best of Metropolis redom je riječ o nagrađivanim najnovijim filmovima koje bi vrijedilo pogledati uvijek, kamoli ljeti, i to u MSU-u koji će u cijenu ulaznice koja uključuje koncert i film, dodati još i posjet izložbi “Bauhaus – umrežavanje ideja i prakse”.

Bauhaus je početkom 20. stoljeća apsolutno izmijenio svijet arhitekture, ali i primijenjenog dizajna i vizualne umjetnosti uopće. Gradovi ni 20. ni 21. stoljeća danas ne bi izgledali kako izgledaju da nije bilo Waltera Gropiusa i njegove škole umjetnosti u Weimaru, Desauu i Berlinu.

U pretprodaji će se nuditi i paketi ulaznica za tri koncerta (s pripadajućim kinoprojekcijama i posjetom izložbi o Bauhausu), i to za 158 kuna Majke, Zabranjeno pušenje i Lažni Franz s Predinom, zatim za 178 kuna Električni orgazam, Laibach i Edo Maajka.

I ne zaboravite, svaki koncert znači i odlazak u kino i izložbu Bauhaus.

 

Podijeli događaj: