Kako obrazovanjem riješiti izazove tech industrije?

Kako obrazovanjem riješiti izazove tech industrije?

location-iconInfobip, Zagreb

O događaju

Preuzmi karte odnosno ulaznice za Kako obrazovanjem riješiti izazove tech industrije?, 16.09.2022. u Infobip, Zagreb

Obrazovni sustav 21. stoljeća treba pripremiti mlade ljude za poslove koji još ne postoje, kako bi se koristili tehnologijama koje još nismo ni otkrili, a za konkurentnost koja će biti globalna. Zadatak je obrazovanja osposobljavanje pojedinca da razvije i iskoristi svoje talente, svoj kreativni potencijal, uključujući i odgovornost za svoj život i ostvarenje svojih ciljeva.

Kako današnje obrazovanje uskladiti sa sve intenzivnijom mobilnošću, konkurentnošću, informacijskim društvom i visokom tehnologijom? Odgovor na ovo pitanje saznat ćete u predavanju Marina Trošelja o Školi budućnosti koja daje odgovor na taj izazov pomoću stvaranja ekosustava koji povezuje tehnološku industriju i obrazovni sustav, škole i fakultete. Pričat ćemo o tome kako industriju dovesti u učionice na velikoj skali, gdje učenici rade na izazovnim tehnološkim projektima te već u osnovnoj i srednjoj školi uče razvijati proizvode i grade svoj tech portfolio.

U panel raspravi ćemo od stručnjaka Igora Strejčeka, Direktora Microblinka i Martine Verović HR Direktorice, Rimac automobili saznati kakve kadrove traže i što očekuju od budućih zaposlenika dok će nam Hrvoje Balen, Član uprave, Algebra ponuditi perspektivu iz kuta fakulteta koji je uspio uloviti korak s vremenom. Panel raspravi će se pridružiti i Marin Trošelj, suosnivač i CEO startupa STEMI.

Panel raspravu će moderirati podpredsjednik upravnog odbora CISEX-a i managing partner iz Five agency Sven Marušić.

 Raspored:

  • 18 – 18.15 okupljanje, 
  • 18.15 - 18.45 predavanje: Škola budućnosti by Marin Trošelj,
  • 18.45 – 19.45 panel rasprava na temu obrazovanja i kadrova u IT industriji,
  • 19.45 networking uz hranu i piće.

 

Napomene:

Ovaj događaj bit će fotografiran u svrhu promocije Udruge i događaja, izvještavanja članova o aktivnostima Udruge, a fotografije će se objaviti na društvenim mrežama Udruge.
Prije prijave na ovaj event, molimo pročitajte pouku o privatnosti udruge CISEx na sljedećem linku kako biste se upoznali s načinom na kojim obrađujemo osobne podatke te pravima koja kao ispitanik imate po GDPR-u.
Za dodatne informacije obratite nam se na [email protected].

Podijeli događaj: