Izrada plana investiranja i psihologija trgovanja

Izrada plana investiranja i psihologija trgovanja

location-iconZoom online konferencija, Online

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Izrada plana investiranja i psihologija trgovanja, 10.12.2022. u Zoom online konferencija, Online

Radionica Izrada plana investiranja i psihologija trgovanja kreirana je za sve aktivne trgovce i investitore koji žele kreirati i primjenjivati aktivne investicijske strategije na financijskom tržištu. Na radionici će se obrađivati psihološki aspekti investiranja te kako izraditi i optimizirati profitabilan plan trgovanja te kako upravljati sa rizikom i kapitalom.

Temeljno predznanje o tehničkoj i fundamentalnoj analizi kao i osnovne opcijske strategije, je poželjno za praćenje radionice.

Na radionici će se obraditi sljedeće teme:

I. dio

  • Kako izraditi individualni plan investiranja prema osobnim karakteristikama 
  • Upravljanje rizikom i kapitalom
  • Simulacije 
  • Psihologija investiranja i zašto većina gubi
  • Praktični primjeri na tržištima - kako odrediti veličinu pozicije i ostale parametre

Pauza 12:45 - 13.30

II. dio

  • Stanja tržišta i kako ih uklopiti u svoju strategiju trgovanja
  • Case study - primjena gradiva
  • Komentar i pregled tržišta kapitala
  • Diskusija uz primjere, analizu dionica i opcijskih strategija

Svrha i cilj radionice

je pokazati kako se uz primjenu osnovnih i jednostavnih pravila može značajno povećati vjerojatnost profitabilnosti kod aktivnog investiranja, a s druge strane zaštititi kapital od naglih i nekontroliranih gubitaka.

Radionica je namijenjena

trgovcima i investitorima sa iskustvom, ali i onima koji tek počinju sa prvim koracima na financijskom tržištu. Polaznici bi trebali imati predznanje o jednostavnim opcijskim strategijama kao i osnovno poznavanje tehničke i fundamentalne analize te poznavati osnovne strategije investiranja.

Predavači na radionici su

Neven Vidaković sa 20 godina iskustva u trgovanju financijskim derivatima. Radio je kao broker financijskim derivatima u Clevelandu i trader obveznicama u Chicagu. Ima bogato iskustvo u bankarstvu na poslovima upravljanja bilancom banke. Profesor je visoke škole u trajnom zvanju, docent na Ekonomskom fakultetu u Mariboru. Autor je knjiga s područja monetarne politike, bankarstva i tržišta kapitala. Trenutno radi kao poslovni savjetnik i upravlja vlastitim portfeljem. 

Kao komentator i moderator sudjelovati će Ivan Stojanović, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Na financijskom tržištu trguje od 2009. godine koristeći principe fundamentalne analize u odabiru vrijednosnica i tehničke analize za ulazak/izlazak iz pozicije. Od 2015. godine Ivan je fokusiran na investiranje na američkom tržištu kapitala trgujući dionicama na swing i long principima. Često koristi opcijske strategije radi zaštite portfelja od rizika i povećanja prinosa. Licencirani je broker i investicijski savjetnik. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Vrijeme održavanje radionice je 10. prosinca 2022. u terminu od 10.00 - 17.00 sati. Iako radimo on-line preko zoom.us platforme, broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija.

Vidimo se uskoro na radionicama gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj: