Inner Terrestrials, Sentence, Natt u Dvorištu Medike!

Inner Terrestrials, Sentence, Natt u Dvorištu Medike!

Dvorište Medike, Zagreb

O događaju

Politizacija punka nije novost, nego bi trebala biti nužnost koja dovodi u pitanje reciprocitet svakodnevnog života, koji se ovih dana pretvara u začudno misaono prihvaćanje svega, bez ikakve zadrške, kritike ili negacije. Kultura propitivanja izostaje ili se plasira s ideološki neprihvatljivih strana. Dok raste desni populizam, mi slavimo otpor i različitost pristupa sviranju ista žanra koji se i dalje ne boji biti glasan protiv u antisistemskoj borbi. S nama su ovoga puta dub punk radikali, hardcore junaci/kinje i crusteri iliti:

Inner Terrestrials + Sentence + Natt //  24.7.2021 // 19.00 // Dvorište Medike // 45 kn

Na svojoj kraćoj mediteranskoj turneji, Inner Terrestrials su posjetili šibenske festivale, no morali smo ih dovući i u našu bazu koja voli taj spoj duba i punka, politike i aktivizma u jednoj priči. Njihov je put od samoga početka vezan uz skvotersku zajednicu, antifašizam, pravo na pobunu. Njihovi tekstovi su lirička municija za sve one koji misle da je punk i dalje samo mjuza bez sadržaja. Upravo su izdali novi LP „Heart of the free”, a iskru slobode će u nama zapaliti po prvi puta u dvorištu Medike.

Poslušaj!

Potom, Sentence iliti dobar stari herojski hardcore uz sad već godine staža i veterane/ke scene koji i kroz ovaj projekt donose pozitivan pristup u razradi starih ideja. Malo su se zavukli u garažu uslijed pandemije, marljivo radili i vježbali na novim trakama. Godinu dana brojimo od njihova posljednjeg nastupa i sretni smo jer imamo prilike gledati i slušati ponovo ovaj zvuk, priču, borbu.

Poslušaj!

Za sam početak, naši prijatelji iz Metelkove tj. crusteri iz novijega benda Natt u kojem susrećemo stare junake koji sada jašu na valovima apokalipse uz pomalo industrial prizvuk. Njihov je socijalni centar pod stanim pritiskom vlasti i napadima koji dovode u pitanje slobodarnost prostora u kojem djeluju. Solidarno s njima, uz epski krast koji također prvi puta gledamo kod nas.

Poslušaj!

Satnica: Ulaz 19.00 // Natt: 20.00 – 20.30 // Sentence: 20.45 – 21.15 // Inner Terrestrials: 21.30 – 22.30 // Kraj: 23.00

__________________
Važno!!!
Sukladno preporukama i odlukama stožera za civilnu zaštitu moramo voditi pisanu evidenciju svih prisutnih (ukoliko preostane karata ), na samom ulazu ćemo vam izmjeriti i temperaturu, te vas molimo na odgovorno ponašanje.

Molimo vas za održavanje distance te preporučamo nošenje maski. Ukoliko imate simptome predlažemo da ostanete kod kuće. Hvala na razumijevanju.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Događaj se održava u smanjenom kapacitetu od 50%

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Propisan razmak između posjetitelja osigurava se sjedenjem i/ili barskim stolovima

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja