Entrio

Grupa 022 i Dječaci @ Hot Spot

Grupa 022 i Dječaci @ Hot Spot

Hot Spot, Šibenik, Šibenik

O događaju

Prvi koncert na redu, u seriji IPS alternativne glazbe, je Grupa 022 i Dječaci.

Grupa 022
https://www.youtube.com/user/theFrane777/videos
https://youtu.be/SUNQG7ZSINY

Hip hop dvojac Crescendo & DuMaR poznatiji je javnosti s pjesmom
"Dalmatinac" koju su izveli 2008. u duetu s Mišom Kovačem i koju je izdala Croatia Records kao službeni singl. Tada i nastupaju na prepunom trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Kao 022 predstavljaju se javnosti od 2006 godine iako samostalno kao MC-ijevi i DuMaR kao producent i beatmaker a Crescendo kao jedan od najboljih freestylera djeluju još od 1999 godine.

Crescendo zajedno sa Acid i Beng tvori grupu "KURCLAGEN", a nakon raspada Crescendo i DJ Dama osnivaju KREDAKRU i jedini su hip hop band u Šibeniku koji izdaje 2 demo albuma, 2001 "POLUKOMPLETO" i 2002 "TUTOKOMPLETO".

DuMaR zajedno sa DJ Fett -om djeluje kao "RUŽNI PETAK" i već tada se pokazuje kao izvrstan MC i još bolji beatmaker.

Još 2000 g. upoznaju se na Mengovoj emisiji "Foundation Rap Show" sa Građaninom Josipom koji već tad ima tonu napisanih tekstova i već tada pokazuje da će izrasti u pravog "pjesnika ulice" i Dave Bennersom tadašnjim "El Principalom", frontmenom poznatog šibenskog punk benda "Polucija Mozgova".

Od 2005 godine Crescendo i DuMaR dio su 6Sixpack produkcije koju uz Crescenda i DuMaRa čine još OneIIMany i Dj Odi, Dj Bronson i Dj Mengren.
Iz 6Sixpack produkcije izlaze objavljeni hitovi Fešta, Di bi nam bija kraj, Korak naprid, Dalmatinac i hrpa neobjavljenih stvari kao Prazna obečanja, Prokleto more, Vitar, Niko nezna, Tanak sam ti i još mnoge druge. Za sve beatove je zaslušan DuMaR koji se tada profilira u svjetsku klasu beatmakera.DuMaR za beatove inspiraciju najčešće pronalazi u pjesmama Arsena Dedića i Gabi Novak, Josipe Lisac, Tome Bebića,etc...

2013 godine Crescendo i DuMaR se udružuju sa Građaninom Josipom i Dave Bennersom te 022 prestaje bit grupa i postaje projekt 022 sibinicum munimentum kojem se još pridružuje Kreše Barin na saksofonu i Frane Stošić kao PR, DJ i vizualist te kao cilj imaju predstaviti Šibenik i hip hop kulturu svima koji to žele.

Dječaci
https://youtube.com/c/DjecaciKANAL
https://web.facebook.com/djecaci

Nikom slični, najjači. Rep grupa iz Splita.

Dječaci su dosad izdali 3 albuma. DRAMA, izašao 2008. godine za DOP Records / Menart (osvojio je Zlatnu Kooglu za ALBUM GODINE INDEXI 09 prvu nagradu za HIP HOP ALBUM GODINE). Drugi album ISTINA je izašao 2011. za Croatiu Records. Prva naklada RASPRODANA u 2 dana. Zaradio je nominaciju na Porinu za Hit Godine sa singlom LOVRINAC. Treći album FIRMA izašao je 2015 godine za Croatiu Records.

Članovi Dječaka su: Vojko Vrućina (repa i radi glazbu), Ivo Sivo (repa) i Zoni (repa i radi glazbu) + šira familija dječaka od koje posebno treba istaknuti KIŠU METAKA (Krešo Bengalka, Papi Para, Kid Rađa, Vuk Oreb, VRH) i Predsjednika Dječaka (predsjedava). Grupa je osnovana 2005. godine nakon par godina intenzivne glazbene suradnje među članovima.

Početak u 22:00, ulaznica 50kn