Futures ugovori i kako trgovati s njima - napredna radionica

Futures ugovori i kako trgovati s njima - napredna radionica

location-iconZagreb Tower, Radnicka Cesta 80, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Futures ugovori i kako trgovati s njima - napredna radionica, 01.10.2022. u Zagreb Tower, Radnicka Cesta 80, Zagreb

Radionica Futures ugovori i kako trgovati s njima kreirana je za sve aktivne trgovce i investitore koji žele kreirati i primjenjivati aktivne investicijske strategije na financijskom tržištu. Na radionici će se obrađivati napredne trgovačke strategije i praktični primjeri. 

Osnovno predznanje o tehničkoj i fundamentalnoj analizi, opcijama i jednostavnim opcijskim strategijama za praćenje radionice je nužno.

Radionica će biti održana uživo u maloj grupi polaznika, a održati će se u subotu 01.10.2022. u terminu 10.00 - 17.00h.


Na radionici će se obraditi sljedeće teme:

  • Definicija futures ugovora i kako futures ugovori funkcioniraju
  • Marža potrebna za trgovanje futures ugovorima
  • Dnevna poravnanja putem futures ugovora 
  • Vrste futures ugovora (ugovori na valute, indekse, robe, vremensku prognozu)
  • Specifikacije pojedinih ugovora
  • Kad s njima trgovati, a kada ne
  • Kako uklopiti futures ugovor u vlastiti portfelj i kako ih pravilno koristiti
  • Razlike između futures ugovora i ETF-ova i ETN-ova
  • Rizici vezani za futures ugovore
  • Zaštita portfelja putem futures ugovora 
  • Kontrola rizika u portfelju putem futures ugovora 
  • Pregled 30-40 ugovora koji se najčešće trguju
  • Opcije na futurese
  • Komentar i pregled tržišta kapitala
  • Diskusija uz primjere, analizu tržišta i aktivne strategije

Svrha i cilj radionice

je uputiti polaznike kako funkcioniraju futures ugovori i kako ih pravilno koristiti. Polaznici će steći i praktična znanja o tome kako i kada mogu iskoristiti futures ugovore za svoje individualne portfelje kao i znanja kako pravilno procijeniti prikladnost upotrebe pojedinih futures ugovora. 

Svrha radionice je da nakon odslušanog gradiva polaznici steknu znanja kako na praktičnim primjerima u vlastitom portfelju pravilno koristiti futures ugovore. 

I još mnogo toga...

 

Radionica je namijenjena

trgovcima i investitorima sa iskustvom, individualnim kao i zaposlenicima institucionalnih investitora. Polaznici bi trebali imati predznanje o jednostavnim opcijskim strategijama kao i osnovno poznavanje tehničke i fundamentalne analize te poznavati osnovne strategije investiranja.

 

Predavači na radionici su

Neven Vidaković sa 20 godina iskustva u trgovanju financijskim derivatima. Radio je kao broker financijskim derivatima u Clevelandu i trader obveznicama u Chicagu. Ima bogato iskustvo u bankarstvu na poslovima upravljanja bilancom banke. Profesor je visoke škole u trajnom zvanju, docent na Ekonomskom fakultetu u Mariboru. Autor je knjiga s područja monetarne politike, bankarstva i tržišta kapitala. Trenutno radi kao poslovni savjetnik i upravlja vlastitim portfeljem. 

Kao komentator i moderator sudjelovati će Ivan Stojanović, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Na financijskom tržištu trguje od 2009. godine koristeći principe fundamentalne analize u odabiru vrijednosnica i tehničke analize za ulazak/izlazak iz pozicije. Od 2015. godine Ivan je fokusiran na investiranje na američkom tržištu kapitala trgujući dionicama na swing i long principima. Često koristi opcijske strategije radi zaštite portfelja od rizika i povećanja prinosa. Licencirani je broker i investicijski savjetnik. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Vrijeme održavanje radionice je 01. listopada 2022. u terminu od 10.00 - 17.00 sati. Broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija.

Vidimo se uskoro na radionicama gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Podijeli događaj: