Entrio

Festival letećih gitara - paket 3 dana

Festival letećih gitara - paket 3 dana

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Varaždin

O događaju

Festival letećih gitara (Flying Guitars Festival) u 2017. godini nastavlja svoju programsku nakanu da ilustrira žanrovsko i stilsko bogatstvo vrhunskog gitarističkog svijeta, na tragu prvog, lanjskog festivala. I ove je godine to svojevrsni uvod u veliku i fantastičnu gitarsku epopeju s namjerom da kulminira kao potpora glavnom događaju, osnivanju Kuće slavnih, institucije: Flight of Fame - Guitarist Hall of Fame and Museum.

Program je već tradicionalno smješten u prostore Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, a počinje u petak, 13. listopada, senzacionalnim koncertom jednog od najboljih, ako ne i najboljeg gitarista na svijetu, Erica Galesa.

Subota, 14. listopada, je s američkim ugođajem i aromama. Poslijepodne počinje s dvije radionice koje vode dvojica Amerikanaca: Yogi Lonich, hrvatskih korijena, rođen i odrastao u Kaliforniji, i Zack Dust, varaždinac kojega vole i s one stranu oceana. Ova dvojica vrlo posebnih autora i izvođača, uz dostojna pojačanja, ispunjavaju i večernji koncertni program kada s početkom u 20 sati nastupa prigodni bend Yogi Lonich & Friends, a u 21,30 sati Zack Dust i Jura Geci.

Nedjelja, 15. listopada, predviđena je za promoviranje etikete Flying Guitar Forces United (FGFU). Poslijepodne počinje dvjema radionicama koje će voditi vrsni varaždinski majstori gitara, Nenad Resnik i profesor Ninoslav Plantak. Od 18 sati, u predvorju  glavnog ulaza u Hrvatsko narodno kazalište, posjetitelji će moći vidjeti izložbu domaćih graditelja glazbala, a večernji program posljednjeg dana festivala počinje u 19 sati, nastupom domaćeg benda The Farpoint Station. Program se nastavlja u jazz ritmu poznatog Ratka Zjace i njegovog ZZ Quarteta.

Posebno valja istaknuti kako subota donosi i iznimno ekskluzivan događaj ovogodišnjeg Flying Gutars Festivala, a radi se o „Ekskluzivnih 24 sata Boba Dylana“  koji će se odvijati u Galerijskom centru Varaždin. Posjetitelji će se u iznimno kratkom vremenu održavanja izložbe ‒ svega jedan dan ‒ moći suočiti s predmetima Boba Dylana koji zrače njegovu intimu, dio u koji javnost može zaviriti tek u iznimnim prilikama. Prisjetit ćemo se i koncerata koje je imao u Hrvatskoj, prvi upravo u Varaždinu 2008. godine, drugi u Zagrebu 2013.

Prateći program Flying Guitars Festivala 2017. bit će ponovno svakodnevne gitarske radionice, te niz drugih događanja, ali i neizostavni Jam sessioni koji će se održavati svaki dan, nakon koncertnih programa, u prostorima Scene & Bara Rogoz.

Kompletan program za sva tri dana festivala možete preuzeti ovdje.