Fanfare Ciocarlia u Zagrebu! Official Motovun Film Festival Launch Party

Fanfare Ciocarlia u Zagrebu! Official Motovun Film Festival Launch Party

Vintage Industrial Bar, Zagreb

O događaju

Romska brass atrakcija Fanfare Ciocarlia stiže u Zagreb zagrijati nas za ovogodišnji Motovun Film Festival!

Po mnogima najbolji romski brass orkestar na svijetu nakon sedam godina ponovo je u Zagrebu! Naravno, radi se o 12 romskih virtuoza iz Rumunjske koji se kriju iza imena Fanfare Ciocarlia. Koncert će se održati u utorak, 11. lipnja u Vintage Industrial Baru. 

Fanfare Ciocarlia su daaavne 2002. održali svoj drugi nastup u Hrvatskoj baš na Motovun film festivalu! U Vintageu ćete između ostalog na MFF info pultu moći popiti motovunsku bisku, teran ili medicu, saznati sve o festivalu, podružiti s nekim od aktera, kao i kupiti festivalske ulaznice po povoljnijoj cijeni. Više o festivalu koji će se održati od 23. do 27. srpnja pronađite na Motovun Film Festival #22!

Fanfare Ciocarlia (“ševina pjesma”) nastali su prije 23 godine u selu Zece Prajini na sjeveroistoku Rumunjske gdje je živjelo osamdesetak romskih obitelji. Orkestar je inače okupio Nijemac Henry Ermst koji je često putovao Rumunjskom u potrazi za tradicionalnim sviračima iz ruralnih krajeva, a njihova suradnja traje sve do danas. Svirali su po cijelom svijetu što je rezultiralo s gotovo 2500 koncerata, pojavljivali su se u brojnim filmovima kao što je npr. “Borat”, kao i obradama poznatih tema iz filmova (prije svega James Bond) ili rock klasika kao što je “Born to be Wild”. Puno puta su proglašavani najboljim world music bendom, a njihovi albumi zasjeli su na vrhove world music top lista.

Ovom će prilikom promovirati aktualni album “Onwards to Mars!”, ali bit će tu i klasika poput “Đurđevdana”, neizostavne “Djelem Djelem” te brojnih drugih pjesama koje krase romsku glazbu. Ako volite glazbu preko 200 bpm-a, ovaj koncert naprosto ne smijete propustiti.

https://www.facebook.com/FanfareCiocarlia/
https://www.youtube.com/watch?v=8R6lEytvMLo