DEPECHE MODE tribute by THE GIFT

DEPECHE MODE tribute by THE GIFT

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za DEPECHE MODE tribute by THE GIFT, 30.04.2022. - 01.05.2022. u Klub Boogaloo, Zagreb

DEPECHE MODE TRIBUTE KONCERT GRUPE THE GIFT U SKLOPU 80’S PARTYJA U SUBOTU 30.04.2022.U ZAGREBAČKOM BOOGALOO CLUBU

U subotu 30.04.2022. će se u zagrebačkom Boogaloo Clubu održati „Depeche Mode Night“ u sklopu najboljeg i največeg 80’s Partyja u gradu a i mnogo šire . Okosnica večeri je koncert najbolje Depeche Mode tribute grupe u regiji The Gift koji će odsvirati sve najveće hitove te legendarne grupe koja ima poseban odnos sa zagrebačkom publikom do te mjere da su u osamdesetima u zagrebu postojali “depeševci”, grupa fanova Depeche Mode koji su se stilski oblačili kao Depeche Mode!

Depeche Mode su nastali legendarne 1980. godine kada su uz Human League, Ultravox, Simple Minds, Spandau Ballet, Yazoo... bili dio new wave, sinthpop i neoromantic scene a kasnije postali jedna od največih pop grupa svih vremena, te jedna od najdugovječnijih grupa koja je proživjela „novi val“ tj new wave i uspjela se zadržat u samom vrhu svjetske glazbene scene sve do danas. Depeche Mode su snažno obilježili osamdesete godine prošlog stoljeća i hrabro zakoračali u devedesete kada su bili na vrhuncu svog stvaralštva i napisali većinu svojih hitova. Depche Mode su uvijek imali brojnu i fanatičnu bazu fanova do te mjere da su pored darkera koji većinom svi obožavaju Depeche Mode u osamdesetima u Zagrebu postojali tzv. „depeševci“ koji su se oblačili kao Depeche Mode i slušali samo Depeche Mode. Njihovi hitovi „New Life“, „Everything Counts", "People Are People", "Master and Servant", "A Question of Time", "Stripped", "Never Let Me Down Again", "Behind the Wheel", "World in My Eyes", "Personal Jesus", "Enjoy the Silence", "Policy of Truth", "I Feel You", "Barrel of a Gun", "It's No Good", "Dream On", "Precious", "Wrong"... kao posljednji hit "Where's the Revolution" se vrte širom svijeta i dan danas.

Program će započeti u 20 sati, a koncert grupe The Gift koja slovi za najbolji Depeche Mode tribute band u regiji, a i šire, i odsvirati će presjek hitova Depeche Mode, pokoju autosku stvar, a  ako ih pozovemo na bis i neke od 80's hitova poput „Tainted Love“, „Just Like Heaven“, „How Son Is Now“, „Ashes To Ashes“.... će započeti u 21 sat.

"The Gift izvodeći edukativni muzički sadržaj, britanski rokenrol 80-ih i 90-ih, donosi publici autentičan scenski nastup baziran na plesnim pokretima velikih muzičkih ikona. Na ovim prostorima se napokon, osim pukog sviranja ili „skidanja” pjesama, može osjetiti nešto malo više magije u muzici. Insistiranje na interakciji s auditorijumom, prisnosti koja istovremeno šokira i oduševljava prisutne lascivnim i grotesknim pokretima, probijanjem barijere stage-a, čestim silaženjem u publiku, i najzad, fizičkim dodirom sa slobodnijim fanovima koji se odlično provode. Ovakvi dogadjaji su imitacija nečega što se nekada stvarno odigravalo u klubovima u Britaniji, kao i uspešan bijeg od surove stvarnosti."  (PPRESC - Aleksandar Vukelić).

Nakon koncerta slijedi 80's Party na kojem će Tomi Phantasma i Robi vrtit video spotove 80’s hitova tj prupe poput Depeche Mode, Yazoo, Eurythmics, Simple Minds, Ultravox, Soft Cell, Alphaville, OMD, New Order, Human League, A-ha, Black, Camouflage, Blancmange, DAF, Pet Shop Boys, David Bowie, Video Sex, Cindy Lauper, Bananarama, Bangles, Dead Or Alive, Tears For Fears, Kim Wilde, Denis & Denis, BOA, Xenia, The Police, Blondie, Billy Idol, U2 Joy Division, The Cure, Bauhaus, Siouxsie & The Banshees, Front 242, Nietzer Ebb, Cabaret Voltaire, Sisters Of Mercy, The Smiths, Suede, EKV, The Cult, Clan Of Xymox, Mizar, Covenant, Placebo, Editors, Violent Femmes, Jesus & The Mary Chain, Killing Joke, Laibach, Pixies, Nine Inch Nails, Garbage, Moby, London After Midnight, Marilyn Manson, Heroes Del Silencio...

Podijeli događaj: