Death metal institucija Nile u Zagrebu!

Death metal institucija Nile u Zagrebu!

location-iconKlub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Kupi karte odnosno ulaznice za Death metal institucija Nile u Zagrebu!, 02.05.2023. u Klub Boogaloo, Zagreb

Četvrti put u Zagreb dolaze death metal legende NILE! Nakon 15 godina vraćaju se u Boogaloo u sklopu turneje “Vile Nilotic Rites” na kojoj promoviraju istoimeni album. Šampioni brutal/technical death metala ove godine slave 30 godina postojanja, a ovom će prilikom jamačno opravdati takvu titulu. U rokovnike i pametne telefone valja upisati utorak, 2. svibnja. Uz njih će još nastupiti bendovi Confess iz Irana, Omophagia iz Švicarske i Vapor iz SAD-a. Nakon bendova s tvrdim metal setom, nastavlja DJ Barby!

Nile je nastao 1993. u Južnoj Karolini, točnije u gradiću Greenvilleu. Osnovao ga je legendarni Karl Sanders koji je prije toga svirao u bendu Morriah. Godinu dana kasnije bend je snimio svoj prvi EP, a 1995. već su bili na turneji s Deicideom i Obituaryjem. Teme njihovih pjesama, koje uglavnom piše Karl Sanders, povezane su s drevnim Egiptom, što i samo ime benda sugerira, kao i bliskoistočnom misticizmom, a kako to već vrlo često biva u metalu, i ljubitelji H. P. Lovecrafta pronaći će nešto za sebe. Bend je poznat i po sjajnim bubnjarima: u jednom trenutku je session bubnjar (i uzgajivač zmija u slobodno vrijeme) bio legendarni Derek “One Take” Roddy, a od 2004. član benda je Grk George Kollias, po mnogima jedan od najboljih bubnjara u metalu uopće. Uz Georgea i Karla, u bendu je i Brian Kingsland na gitari i vokalima, a kao session basist na ovoj turneji pojavit će se Julian Guillen.
Bend je dosad snimio devet albuma, a aktualni “Vile Nilotic Rites” bi, kako je najavio Sanders, trebao dobiti nasljednika u tekućoj godini.
YT: https://www.youtube.com/watch?v=99KHIkENKBM
FB: https://www.facebook.com/nilecatacombs
SP: https://open.spotify.com/artist/3v3VSKylQE69ztn5TUVlFE
IG: https://www.instagram.com/nile_official/?hl=en

Confess je iransko-švicarski groove metal / hardcore bend nastao 2010. godine, a za sebe vole reći da su “peteročlani ulični protest”. Prvi album “Beginning of Dominion” izdali su 2012. godine, a drugi “In Pursuit of Dreams” svjetlo dana ugledao je tri godine kasnije. Tad su bili optuženi za blasfemiju i propagandu protiv države što je rezultiralo s 18 mjeseci u jednom od najgorih iranskih zatvora i 74 udarca bičem, a njihovu priču popratili su brojni svjetski mediji. 2018. preselili su se u Norvešku gdje su između ostalog svirali s Mayhemom, a početkom prošle godine izdali su svoj treći album “Revenge at all Costs” koji je pokupio sjajne ocjene kod kritičara.
https://www.youtube.com/watch?v=xW8ev40ekZE
https://www.facebook.com/confessbandIR

Omophagia je švicarski death metal bend nastao 2006. u Zürichu. Ime im inače označava grčku riječ za uživanje u sirovom mesu pri slavljenju boga Dioniza. Uz demo prigodnog imena “Devouring Raw Flesh” iz 2008. dosad su izdali četiri albuma, a aktualni “Rebirth in Black” će promovirati ovom prilikom u Boogaloou!
https://www.facebook.com/Omophagia
https://www.youtube.com/watch?v=HSeMcMhxzkQ

Vapor je tročlani američki band nastao 2004. u sjevernm dijelu Kalifornije. Njihov zvuk može se opisati kao kombinacija trash, speed i death metala. Bend je u punoj “ratnoj gotovosti”: nedavno su bili na turneji s Destructionom i Nervosom, a uskoro bi im trebao izaći treći album.
https://www.facebook.com/vaporthrashofficial
https://www.youtube.com/watch?v=YJkRRMi2NhQ

Vidimo se 2. svibnja u Boogaloou, bit će lijepo!

Podijeli događaj: