Entrio

Crvena Jabuka @ Boogaloo

Crvena Jabuka @ Boogaloo

Klub Boogaloo, Zagreb

O događaju

Boogaloo Club Zagreb
Subota, 12.05.2018. | 21h

Crvena Jabuka band

Prije puno godina, točnije 1985., pet mladića se okupilo i odlučilo svirati ljubavne pjesme. Od nekoliko predloženih imena za naziv grupe prevladalo je to što je neko na probu donio jabuke, i to crvene. 1986. godine Crvena Jabuka objavljuje svoj prvi album koji sa hitovima "Bježi kišo s prozora", "Dirlija" i "Sa tvojih usana" odmah postiže velik uspjeh. Iste godine Crvena Jabuka planira svoju prvu turneju, sa prvim koncertom u Mostaru zakazanim za 18. rujna 1986. Nažalost, taj koncert nisu održali, jer na putu ka Mostaru kod Jablanice grupa doživjela prometnu nesreću u kojoj su poginuli Dražen Ričl – Zijo, glavni vokal i gitara i basist Aljoša Buha. U siječnju 1987. godine, snimaju svoj drugi album „Za sve ove godine“ posvećen Ziji i Aljoši. Album su snimili preostala tri člana iz originalne postave - Cunja, Zlaja i Žera kao novi glavni vokal. Do tada je Žera svirao klavijature i pjevao prateće vokale.

Na idućem albumu „Sanjati“ im se priključuje novi basist Nikša Bratoš, a Jabuka nastavlja svoju uspješnu karijeru sve do danas. Redaju se uspješni albumi "Tamo gdje ljubav počinje", "Uzmi me kad hoćeš ti", "Nekako s proljeća", „U tvojim očima“, "Svijet je lopta šarena",...

Sadašnji postav čine Adrian Borić (bubnjevi), Dražen Žerić Žera (vokal,klavijature) Krešmir Kaštelan Krešo (bas gitara, vokal), Tomislav Škrak (gitare), Igor Matković (klavijature).