Clock DVA @OKC Palach

Clock DVA @OKC Palach

OKC Palach, Rijeka

O događaju

Clock DVA (UK)
petak, 22.9.2017. @OKC Palach
21h
cijena ulaznica:
6.3. – 30.6. 110,00 kn
01.7. – 21.9. 125,00 kn
22.09. (na dan koncerta) 150,00 kn

U godini velikog jubileja za „Peek&Poke“, povodom obilježavanja 10 godina prvog hrvatskog muzeja informatike, u Rijeku po prvi puta i nakon dugo vremena u Hrvatsku dovodi legendarnu avangardnu atrakciju Clock DVA.

Osnovani daleke 1978. u Sheffieldu od Adija Newtona i Stephena "Judda" Turnera u postpunk eri, kombinirajući elektronsku glazbu s industrijskim smjerom i dan danas aktualanim cyberpunkom što je tih godina, u eri nadolazećih računala bio tek u povojima kao fantastika. U prošlosti, kao i u budućnosti Clock DVA na rubu sadašnjosti, konstantno razvijaju i istražuju nove načine kako prenijeti duh tehnike i tehnologije na glazbu. „Naš cilj je jednostavan, no istovremeno to je i vrlo složena želja za povezivanjem s ljudskim emocijama koje su srž nas samih. Naš rad usmjeren je na individualnu razinu iskazivanja svih mogućnosti zvuka i umjetnosti, usmjeravajući se pritom k novim područjima istraživanja“, riječi su frontmana Adija Newtona.

Utjecajni „New musical express“ je njihova dva albuma „Thirst“ iz 1980. i „Buried dreams“ iz 1988., ocijenio remek djelima glazbene umjetnosti

Kupcima ulaznica za koncert Clock DVA, povodom jubileja muzeja, omogućen je besplatan ulaz u „Peek&poke