CISEx edukacija za članove: Problematika „zapošljavanja/angažiranja paušalaca“, studentskog rada i mogućnosti poreznih olakšica

CISEx edukacija za članove: Problematika „zapošljavanja/angažiranja paušalaca“, studentskog rada i mogućnosti poreznih olakšica

TBD, Zagreb

O događaju

Pozivamo sve članove CISEx-a 12. travnja 2019. na edukaciju koju organiziramo u suradnji sa stručnjacima u područjima radnog prava kao i poreznih olakšica. Lokaciju ćemo potvrditi 5 dana prije događaja.
Edukacija je besplatna, a namijenjena je isključivo članovima CISEx-a s naglaskom na suvlasnike tvrtki i menadžment.

Preduvjeti za sudjelovanje na edukaciji: prijava isključivo putem Entrio platforme do 5.travnja 2019. i plaćena članarina udruzi.

15.00-16.15 Paušalci i studentski rad - problematika i rizici za tvrtke kod ugovaranja “paušalaca” te novi propisi i ograničenja kod “zapošljavanja” studenata

Predavač: odvjetnica Ksenija Čerin, specijalist za radno i trgovačko pravo. Ksenija je partner u Odvjetničkom društvu Čerin, Mar i partneri te ima više od 20 godina iskustva u području radnog i trgovačkog prava, kao i veliko iskustvo upravo sa IT sektorom.
S obzirom na veliki interes članova i IT zajednice, Ksenija će pojasniti kakav je status vanjskih suradnika u režimu paušalnog obrta, kada je riječ o vanjskom suradniku, a kada o prikrivenom nesamostalnom radu, kako razlikovati takve situacije i slično. Također, bit će riječi i o specifičnostima koje je donio novi Zakon o obavljanju studentskih poslova te o potencijalnim rizicima za poslodavce. Odvjetnica će i odgovarati na pitanja.

16.15-16.30 Pauza

16.30-17.30 Porezne olakšice za IT sektor (porez na dobit i dohodak kod obrtnika) – zakonske mogućnosti kako ne plaćati porez na dobit/dohodak, odnosno sniziti efektivne stope

Predavač: Tajana Barančić, predsjednica CISEx-a, ujedno i dugogodišnja poslovna savjetnica, ovlašteni revizor i stručnjak za porezna pitanja.
Tajana ima dugogodišnje iskustvo u radu s IT tvrtkama s posebnim naglaskom na projekte istraživanja, razvoja i inovacija.
Tajana će kroz primjere i konkretna pojašnjenja demistificirati mogućnosti korištenja Zakona o poticanju ulaganja kao i Zakona o državnoj potpori za istraživačko-razvojne projekte, te će odgovarati na pitanja iz publike.