Entrio

ANTISEZONA 19 - Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka

ANTISEZONA 19 - Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka

MSU, Zagreb

O događaju

19.00 sati
Bliski susreti plesne vrste
sudjeluju: Silvia Marchig, Iva Nerina Sibila, Zrinka Šimičić Mihanović

Bliski susreti plesne vrste balansiraju između intervjua, izvedbe, dijaloga o metodologiji rada i privatnog razgovora. Umjetnice pred publikom razgovore o svojim umjetničkim praksama transformiraju u kratke improvizacijske situacije.   

20.00 sati
Tamo vani i ovdje unutra, Ana Kreitmeyer i Četveroruka

koncept: Ana Kreitmeyer
koreografija i izvedba: Sonja Pregrad i Ana Kreitmeyer
dramaturgija: Ivana Sajko
scenografija i svjetlo: Igor Pauška
glazba: Alen Sinkauz

Ova predstava je o meni, o njoj, o rubu koji nas odjeljujući spaja, o našem susretu u kojem preispitujem namjere one druge, jednako kao što i ona preispituje moje namjere, to je predstava o nesigurnosti koju svako bavljenje drugim podrazumijeva, dakle o rubu koji nas okružuje, na pozornici, na ulici, na kolodvoru, o rubu koji nas štiti i otkriva istovremeno, o razlozima i načinima kojima ga pokušavamo prijeći, kao i o tome kako nas taj prelazak, kojemu je drugo ime dodir, mijenja, potiče, uznemirava i plaši, ova je predstava, baš kao mnoge druge predstava što niču u ovom vremenu straha i sama o strahu, o nepovjerenju, o zlokobnom predosjećaju u nama i oko nas, o zbunjujućem pitanju tko ga uopće proizvodi?

Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture RH, a u suradnji s festivalom Perforacije, Teatrom &TD-Kultura Promjene SC i Uferstudios iz Berlina.