Adventski bus Zagreb - Ljubljana

Adventski bus Zagreb - Ljubljana

Ljubljana, Zagreb

O događaju

Polazak (Zagreb – Ljubljana): 09:00h
Posjet Bledu, 2h slobodnog vremena
Povratak (Ljubljana – Zagreb): 19:00h

Za sve info i upite oko putovanja, kontaktirajte agenciju na: 091 5888 608

Okupljanje grupe na parkingu kod INA-ine zgrade u Novom Zagrebu od 08:30h. Check in i provjera digitalnih potvrda za prelazak granice. Ukrcaj u božićno dekorirane autobuse i polazak prema Bledu gdje ćemo imati 2h slobodnog vremena. Nakon uživanja uz jezero, polazak prema Ljubljani u ugodnoj i blagdanskoj atmosferi. Očekivani dolazak u Ljubljanu između 13-14h.

Slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u božićnom duhu Ljubljane! Posjetite adventske štandove, kupite suvenire i poklone i uživajte u mirisima slastica i kuhanog vina koji dodatno doprinose predblagdanskom ugođaju.

Fakultativna doplata - razgled grada u pratnji licenciranog pratitelja koji uključuje razgled svih značajnijih znamenitosti gradskog središta. Ljubljanu kao i njenu okolicu odlikuju tradicionalna gotoljubivost, raznolika priroda, ugodni manji gradovi, tvrđave i dvorci, seoske crkve sa bogatom umjetničkom ostavštinom i kvalitetne domaće gostionce. Šetnju započinjemo ispred barokne zgrade gradske vijećnice, sjedišta lokalne vlasti, i nastavljamo kroz stari centar grada poznat po njegovom jedinstvenom arhitektonskom izgledu, kojeg označavaju barokne i secesijske građevine i djela arhitekta Jože Plečnika. Između ostalog vidjeti ćemo gradsku vijećnicu, centralnu tržnicu, katedralu Sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov trg, Trostruki most…

CIJENA: 5 € (uračunat popust 3€)
Trajanje: 1,5h
Vrijeme polaska: po dogovoru

Fakultativna doplata - vožnja brodićem duž rijeke Ljubljanice odlična je prilika da se Ljubljana vidi iz drugačije perspektive, jer dodaje novi izgled grada koji je ugodno ukrašen svečanošću Adventa. Iz žablje perspektive, svi mostovi i okolne zgrade dobivaju drugačiji pečat, a mojstarska djela arhitekta Plečnika izgledaju još impozantnije. Brodič vas vodi sat vremena od Mesarskog i Zmajevog mosta mimo tržnice i Prešernovog trga ispod Tromostovja kroz staru gradsku jezgru Ljubljane prema Špici, koja je nekada bila gradsko kupalište. Vidjet ćemo i Čevljarski most s kojeg su stoljećima prije u vodu namakali goljufive peke, koji su varali stranke, dok su obućari radili svoj posao na njemu. U slučaju hladnog vremena brod se zagrijava i zatvara, a vi se možete osvježiti kuhanim vinom ili hladnijim napitkom i uživati u razgledu Ljubljane koje je ukrašena s više od 64 km svjetla u adventsko vrijeme, a jelka na sredini Prešernovog trga ukrašena je svjetlima od 10 km.

CIJENA: 8 € (uračunat popust 2€)
Trajanje: 1h
Vrijeme polaska: po dogovoru

Okupljanje grupe na dogovorenoj lokaciji oko 19:00h, ukrcaj u autobuse i polazak za Zagreb. 
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

COVID-19 zaštitne mjere

COVID-19

Ovaj događaj zahtijeva EU digitalnu covid potvrdu Pročitaj više

Dezinficijensi su dostupni na ulazu i unutar prostora

Provodi se preporučena evidencija svih posjetitelja