Entrio

4 th. Biggest Little Rock Festival

4 th. Biggest Little Rock Festival

Hard Place, Zagreb

O događaju

Od četvrtka 06.04. do subote 08.04. u Najvećem Malom Rock Klubu u gradu održat će se četvrto izdanje Biggest Little Rock Festivala.

Hard Place će i ove godine ugostiti 9 sjajnih bandova uz puno popratnih događanja za 666 (!) posjetitelja.

 

- u četvrtak 06.04. nastupit će: GUSTAFI, OGENJ, EoT
- u petak 07.04. nastupit će: DAVORIN I BOGOVIĆI, THE MICEKS, TIGHT GRIPS
- u subotu 08.04. nastupiti će: DRUGI NAČIN, EN FACE, BRANKO BOGUNOVIĆ – PIF


Legendarni Istarski Gustafi nakon šest singlova sa hvaljenog jedanaestog studijskog albuma “Maneštra”, stižu uveličati prvu večer Biggest Little Rock Festivala u četvrtak 06.04. U 35 godina uspješne karijere snimili su brojne hitove i odsvirali više od 2500 koncerta, na kojima su svojom energijom osvojili publiku gdje god su se pojavili. Velika nam je čast i zadovoljstvo ugostiti ih po prvi puta u Hard Place-u. Prije Gustafa će nastupiti koprivnički Ogenj koje uspoređuju s domaćim Flogging Molly, te EoT alternative rock band iz Karlovca kojima je upravo izašao album prvijenac, a do njega su došli mnogobrojnim pobjedama na natjecanjima mladih bandova.


Drugi dan festivala u petak 07.04. nastupaju Davorin i Bogovići koji će ovom prilikom promovirati novi singl i premijerno prikazati novi spot. Novovalni miljenik zagrebačke publike sa svojim fenomenalnim bandom napokon će sudjelovati na Biggest Little Rock Festivalu pošto je prošle godine u zadnji čas bio spriječen. Osim hitova Bogovića čuti ćemo i sve legendarne pjesme koje je Davorin otpjevao za Prljavo Kazalište. Uz Bogoviće nastupit će The Miceks, novi band Alena Kraljića – Kralje. On je afirmaciju stekao u Pips Chips and Video Clips, a svoju rokersku reputaciju učvrstio je kao član majki. The Miceks su potpuno novo ime na sceni sa čvrstim i modernim rock zvukom. Drugu večer festivala otvorit će prošlogodišnji pobjednici HGF-a Tight Grips, žestoki band iz Karlovca.


Legendarni Drugi Način upravo su osvojili nominaciju za Porin u kategoriji Najbolji Rock Album za svoj prošlogodišnji uradak „Zgubidan” što samo potvrđuje kvalitetu ovog dugovječnog banda. Predvođeni Brankom Požgajcem po prvi puta nastupaju na Biggest Little Rock Festivalu u subotu 08.04. Iako su prošle 43 (!) godine od osnutka banda davne 1974-te njihovi bezvremenski hitovi “Prođe ovaj dan”, “Piši mi”, “Lile su kiše”, “Carstvo samoće” ili “Stari grad” još i danas zvuče fenomenalno i otkrivaju ih nove generacije ljubitelja rock glazbe. En Face iz Rijeke nakon podužeg razdoblja hibernacije vraćaju se sa novom postavom, novim singlovima i prvim nastupom u Hard Place-u. Dobitnici Porina za svoj veliki hit „S dlana Boga pala si” upravo su snimili novi singl „Previše pričaš”, predstavljen na nedavno održanom 64. Zagrebačkom festivalu. U pripremi je i novi album, kojeg će grupa nakon poduže pauze objaviti sljedećih mjeseci. Nastup na Biggest Little Rock Festivalu je prilika da ih nakon dugo vremena vidimo i čujemo u Zagrebu. Branko Bogunović – Pif je legenda hrvatske glazbene scene koji iza sebe ima bezbroj snimljenih albuma, nastupa, nagrada, studijskih sati… sudjelovao je na više od 300 albuma raznih izvođača, bio je stalni član sastava Plava trava zaborava, Animatori i Drugi način, a posljednjih godina nastupa kao solist sa gitarističkim recitalom Crossover Guitar, te u pratnji Zdenke Kovačiček. Njegovo fenomenalno sviranje akustične gitare, interpretacije velikih hitova, ali i autorske pjesme zasigurno su među ponajboljima koje se mogu čuti i vidjeti u ovom dijelu Europe.