35. SALON MLADIH - MILLENNIAL

35. SALON MLADIH - MILLENNIAL

Meštrovićev paviljon, Zagreb

O događaju

35. salon mladi, u organizaciji HDLU, najveća je i najrespektabilnija izložbena manifestacija vizualnih umjetnika do 35 godina u Hrvatskoj koji se održava u periodu od 21.10. 2020. – 3.1. 2021. 

Jubilarni 35. salon mladih obuhvaća čak 6 lokacija i više od 100 mladih umjetnika, koji djeluju u mediju slikarstva, kiparstva, grafike, instalacije, multimedije, performansa, fotografije, videa i filma, a podijeljen je u dvije programske cjeline.

Glavni koncept prema prijedlogu Nike Šimičić pod nazivom „Millennial“ (Meštrovićev paviljon, Ortoforma) tematski se odnosi na generaciju milenijalaca koju karakteriziraju digitalno doba, globalizacija, društvene mreže, perceptivna zasićenost, egocentričnost, hiperprodukcija proizvoda i osjećaja te vječita potraga za smislom, ali i svijest o društvenim problemima i ekologiji te težnja ka povratku prirodi i uspostavljanju ravnoteže. Unutar salona također ćete moći razgledati izložbu "Situacija" kustosice Anite Ruso (Galerija Forum, Galerija Canvas, Urania) te izložbu studenata Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu - Venientes (Galerija Šira).

Više na: www.salonmladih.hdlu.hr