17th Seasplash Festival Opening Concert w/ New York Ska-Jazz Ensemble

17th Seasplash Festival Opening Concert w/ New York Ska-Jazz Ensemble

Tvrđava Sv. Mihovila, Šibenik, Šibenik

O događaju

Prvi koncert otvorenja Seasplash festivala, na tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku dovodi New York Ska-Jazz Ensemble, Brain Holidays i Bass Culture Sound System!

Ulaznice za Sasplash festival mogu se pronaći ovdje:
--> https://www.entrio.hr/event/17-seasplash-festival-5373

2019. godina je zaista godina noviteta za Seasplash festival. Osim predivne nove lokacije, plaž Martinska kod Šibenika, Seasplash festival će po prvi put u svojoj 17- godišnjoj povijesti biti otvoren posebnim koncertom i to na jednoj od najljepših pozornica Jadrana - tvrđavi Sv. Mihovil u Šibeniku. Tako će u srijedu, 17. srpnja 2019., na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku nastupiti sjajni glazbenici koje predvodi New York Ska-Jazz Ensemble.

Uz ovu jedinstvenu koncertnu atrakciju i grupu koja je utemeljila jazz-ska žanr, koncert otvorenja uveličat će i poznati domaći roots reggae bend iz Zagreba, Brain Holidays, kao i legendarni dvojac Bass Culture Sound System.

Nikako nemojte propustiti priliku doživjeti jedinstveno iskustvo prvog Seasplash koncerta otvorenja na tvrđavi sv. Mihovila, koja pruža nevjerojatnu akustiku i prekrasan pogled na šibenski arhipelag i sam grad, uz zalazak sunca i kasnije ispod čistog zvjezdanog neba.


New York Ska-Jazz Ensemble (NY)

New York Ska-Jazz Ensemble je međunarodno priznata studijska grupa i koncertna atrakcija. Utemeljitelji su ska-jazz žanra. Od nastanka 1994., NYSJE su izdali 15 albuma i redovno nastupali diljem Europe, Kanade, SAD-a, Kariba i Južne Amerike. NYSJE snimke i nastupi su stekli priznanje kritike zbog snažne energije, kreativnih originala, kinetičkih ska interpretacija jazz standarda, kao i zbog moćnog miksa dancehalla, reggaea, rocksteadya i jazza. Najbitniji nastupi uključuju: North Sea Jazz Festival, Montreal Jazz Festival, Quebec Festival de Musique, Musiques en Ete (Geneva), Bob Marley Reggae Festival s Israel Vibration i Sister Carol, a i Discover i Bell Atlantic Jazz festivale u SAD-u. Usto, NYSJE su prvi američki ska bend koji je svirao u Poljskoj nakon pada zida! Priloge o njima izdali su Downbeat, Reggae Nucleus, The Beat, Ragga i Jazziz časopisi. Glazba koju su odsvirali NYSJE često se može čuti na TV-u: na Nickelodeonu, MTV’s Road Rules, kao i u dvije reklame za Campbell juhu. U Italiji se njihov video “Properly” vrti na MTV-ju. NYSJE-ov je Rock Steady Freddie komponirao “Arachnid” za HBO dokumentarac “Redemption”, koji je 2013. nominiran za Oscara.


Brain Holidays (ZG)

Brain Holidays je zagrebački reggae bend osnovan 2000. godine. Vlasnici su tri hvaljena studijska albuma „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“ i „System Error“. Glazbena podloga ovog benda temelji se na pozitivi svakodnevice uz tematske varijacije od ljubavi do aktualnih ekonomskih i društvenih problema. Nezaobilazna karakteristika reggae kulture i Brain Holidaysa bezvremenski je i besplatan vitamin P(ositive) kojim širi vedrinu i privlači sve ljude dobre volje. Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje čarolija šesteročlanog sastava dolazi do potpunog izražaja.


Bass Culture Sound System (ZG)

BASS CULTURE SOUND SYSTEM je utemeljen 1999., kad je to ime većinu asociralo na daleku prošlost i legendarni treći album Lintona Kwesi Johnsona. U to doba rijetki su razmišljali o kulturi basa kao trajnom ishodištu različitih stilova klupske glazbe ukorijenjene u karipskim soundsystemima. Bass Culture je svojim zvukom u obuhvatio naslijeđe stare škole roots-reggaea i inovacije koje su na scenu svakodnevno donosili producenti elektronskog duba i junglea. Širenje granica kulture basa počelo je mjesečnim rezidencijama u Močvari i SKUC-u, a između njih je u kronologiju najstarijeg zagrebačkog reggae crewa upisano gostovanje na prvom Seasplashu.

Pridružite nam se na čarobnoj tvrđavi kao jedinstvenoj i neponovljivoj uvertiri za 17. Seasplash festival koju želimo podijeliti s vama. Ove godine oblačimo novo ruho na novom dijelu obale!