SCREAMING WHEELS @ HARD PLACE promocija albuma

SCREAMING WHEELS @ HARD PLACE promocija albuma "Istramental"

Hard Place, Zagreb

Tickets / services / products Price Quantity
Ulaznica

Booking fee: 8.00 HRK per ticket

30.00 HRK
(3,98 EUR)
Basis: 0.00 HRK
  (0.00 EUR)
Discount: 0.00 HRK
  (0.00 EUR )
Tickets: 0.00 HRK
(0.00 EUR )
x Fee : 0.00 HRK
(0.00 EUR )
Total:
0.00 HRK
(0 EUR)
Basis: 0.00 HRK
  (0.00 EUR)
Discount: 0.00 HRK
  (0.00 EUR )
Tickets: 0.00 HRK
(0.00 EUR )
x Fee : 0.00 HRK
(0.00 EUR )
Total: 0.00 HRK
(0 EUR)

Payment methods

More about the event

Buy tickets for SCREAMING WHEELS @ HARD PLACE promocija albuma "Istramental", 15.10.2022. in Hard Place, Zagreb

Screaming Wheels dolaze u Hard Place promovirati svoj album prvijenac "Istramental" u subotu 15.10. 

Četvoročlana alternativna bluz/rok postava iz Novigrada,The Screaming Wheels, predstavlja debitantski studijski album Istramental u izdanju etikete Rock Svirke Records.
Grupa The Screaming Wheels osnovana je u rujnu 2018. godine, baš prije nastupa na desetom Croatian Blues Challenge - u, natjecanju koje je održano u studenom iste godine u Puli. Tamo su pobijedili u kategoriji najbolji ‘Solo/Duo’ izvođač, a u siječnju 2019. predstavljali su Hrvatsku na 35. International Blues Challenge - u u Memfisu. Kritika i publika tada ih je proglašavala “hrvatskom senzacijom”. Denis Makin i Leo Anđelković su prijatelji iz detinjstva i surađivali su u brojnim bendovima i glazbenim projektima, tako da je osnivanje zajedničkog banda bio logičan potez. Odlučili su da ne nastupaju kao duo, već da prošire bend, te pored njih dvojice postavu čine još i basista Danijel Teodorović (Baltazar) i bubnjar Erle Đurđević.
Ovo je novi blues - rock stil sa naznakama psihodelije koji zadržava osjećaj autentičnosti,
sa slide gitarom koja dostiže pravi vhunac. Od prve pjesme „Before the Sun“, koja otvara ploču ne toliko BANG, već više BAM efektom, točno između očiju, odličnom slide gitarom i vokalom, sa uzbudljivim, sirovim zvukom u pozadini. Album se poigrava mnogim žanrovima bluesa i rocka, ali je doslijedno originalan i energičan. Svaka pjesma ima svoj identitet, ali je svaka savršeno odsvirana, a produkcija je apsolutno vrhunska. Sve u svemu, ovaj album može biti divlja avantura blues zaljubljenicima, ali glazba i život se nastavljaju, a The Screaming Wheels nastavljaju uzbudljivim stilom i sa nogom na pedali.
"Nove pjesme, odlična svirka, sjajna produkcija, šta vam se tu može ne sviđati“, izjavio je Norman Beaker, član Blues kuće slavnih.

Uživo su Screaming Wheels prava blues rock mašine i ne propustite uvjeriti se u to na promociji njihovog albuma u Hard Placeu u subotu 15.10. od 20 sati.