[ODGOĐENO] Kulturaljka 2020

[ODGOĐENO] Kulturaljka 2020

Hala Šibenik, Šibenik

More about the event


Koncento finale Kulturaljke
održat će se u subotu 11. 4. u Šibeniku, a desetu godinu za redom donosi najbolji proljetni glazbeni program u Dalmaciji. Na velikoj bini na Veliku subotu uživo poslušajte:

VOJKO V

LET 3

ABOP

+ lokalni glazbeni support - OneIIMany, Mali Japanac i Drug Podrug

Finale Kulturaljke održava se u novom gradskom koncertnom prostoru - Hala Šibenik

Pretprodaja ulaznica preko Entrio online sustava i prodajnih mjesta u cijeloj HR.

Ranograbilice (od 24. 1. do 11. 2.) = 60 HRK
Pretprodaja (od 11. 2. do 11. 4.) = 80 HRK

Na dan koncerta (11. 4.) ulaznice će se moći kupiti samo na ulazu po cijeni od 100 HRK.


VOJKO V

Vojko V (a.k.a. Vojko Vrućina) splitski je reper i glazbeni producent poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiša Metaka, a u 2018. je odlučio ponovno uploviti u solo vode, da bi iste te godine ostvario rekordan uspjeh rasprodavši malu dvoranu Doma sportova u sklopu zagrebačke promocije albuma prvijenca. Kažemo povratak u solo vode, jer svaki ozbiljniji fan Vojka V zna što je radio prije Dječaka i Kiše metaka. Da je njegov povratak solo karijeri odlična odluka pokazao je već njegov prvi single “Zovi čovika” koji je do danas pregledan gotovo 4.5 milijuna puta.

Teško je izdvojiti uspješniji i veći single pa ih je jednostavnije nabrojati redom kako su i izlazili. U siječnju 2018. objavljuje “Zovi čovika”, zatim se ruši internet suradnjom s Huljićem i izbacivanjem “Pasta Italiana”, a pred nastup u rasprodanom Domu sportova objavljuje spot za “Kako to” koji ga je lansirao u trenutno najvećeg i najvrućeg izvođača regije čemu u prilog idu rasprodani koncerti u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Mostaru, Rijeci i Splitu. Vojko nastavlja jako i u 2019. te gotovo da nema grada ili festivala u regiji na kojem nije nastupao, a nevjerojatnu, rekordnu koncertnu sezonu završava objavom novog singla “Moja lipa” sredinom prosinca 2019.. Redatelj spota je kao i na prethodna tri Rino Barbir.

 

LET 3

Let 3 je rock sastav iz Rijeke, osnovan 1987. godine. Bend je od početka djelovanja pratila osobita pažnja onoga dijela rock poklonika koji su odmah bili očarani jedinstvenim scensko-glazbenim kvalitetama Riječana. Krug štovatelja stalno se širio, a ubrzo je javnost postajala svjesna da Let 3 nisu samo bizarni, bučni čudaci nego prvorazredna rock atrakcija i zaista unikatna umjetnička pojava. Nakon početne fascinacije onime u čemu je Let 3 doista neponovljiv (fantastičan image i sceničnost) postajale su vidljivije i ostale kvalitete sastava – izuzetni tekstovi, uvijek perfektan izvođački nivo te dramaturška i stilska dorađenost koncerata i javnih istupa općenito. Glazbena specifičnost, iz osnova indie frenetičnosti, razvijena je do izuzetne rafiniranosti, uvijek praćene specifičnim humorom i osjećajem za bizarno. Let 3 nikada nisu parodirali, komentirali ili negirali, bilo svoj glazbeni, socijalni ili politički okoliš, kao što mu nisu ni povlađivali. Prvi album objavljuju 1989. godine - "Two Dogs Fucking", žestoki i za njihove poklonike već mitski, na kojem su pjesme kao što su himna "Izgubljeni", "Sam u vodi", "Ne trebam te" i "U rupi od smole".

Od tada snimili su deset studijskih albuma, a na Kulturaljci će predstaviti svoj trenutno aktualni album "Angela Merkel sere", ali i odvirati svoje najveće hitove iz dugogodišnje uspješne glazbene karijere. Krajem siječnja javnosti je predstavljena obrada hit pjesme "Sam u vodi" s kultnog prvog albuma benda koju su otpjevali s legendarnom Terezom Kesovijom i tako najavili nadolazeći novi album. Riječani u Šibeniku nisu nastupali punih pet godina, a zadnji put smo ih slušali 2015. na petom izdanju Regius Festivala.

 

ABOP

Po mnogima najbolji domaći electro live bend, ABOP (Afer je Bolji Od Partija), nakon što su prošle godine nastupali na najvećim regionalnim festivalima, ovo proljeće dolaze u Šibenik da uživo sviraju svoj nedavno objavljeni album "△" (Delta). ABOP najavljuju poseban i rijetko viđen audiovizualni show koji pripremaju za svoj nastup u Šibeniku, gdje su zadnji put nastupali prije dvije godine na Regius festivalu. Bend čine vrhunski i dokazani glazbenici s domaće scene – bubnjari Ivan Levačić (ELEVEN, Kries , Chui) i Ivan Vodopijec (Elemental), basist Erol Zejnilović (Elemental, Kries), Ivan Božanić (Pips, Chips & Videoclips) na digitalnim sintesajzerima i Bogumil Kulaga na analognim i digitalnim sintesajzerima. Snažno oslanjanje na mantrično odsvirane repeticije bubnjeva, uz sampleove i melodijske linije inspirirane acid houseom i technom, pretvaraju doživljaj ABOP-a u jedinstveno iskustvo, nerijetko bacajući publiku u pravi plesni delirij.

 

Projekt Kulturaljka realizira se kroz šibensku PARK organizaciju, dugogodišnjeg aktera na lokalnoj kulturnoj sceni, koja je tijekom desetljeća aktivnog rada u Šibeniku ugostila preko 130 izvođača iz Hrvatske, Europe i svijeta te pokrenula prepoznatljive glazbene brendove Regius Festival, Membrain Festival te serijal rock koncerata na otoku Murteru - Više Rock 'n Rolla na Obali Mora.

https://www.udrugapark.com/

https://www.kulturaljka.com/

https://www.regiusfestival.com/

https://www.membrainfestival.com/