HELTER SKELTER MTB MARATON

HELTER SKELTER MTB MARATON

HELTER SKELTER MTB MARATON, Rabac

More about the event

“Kad dođem do dna, vratim se na vrh,

stanem, okrenem se i opet spustim.”

Tako bi nekako u slobodnom prijevodu zvučao početak Beatlesove pjesme po kojoj je ova utrka i dobila ime. Ako si već prošle godine bio s nama, onda ti je jasno i zašto. Ako nisi, onda te na Rapcu čeka isti onaj osjećaj koji te obuzme dok slušaš sigurno najžešću stvar četvorke iz Liverpoola.

Samo još žešče. Puno žešće.

Teški usponi pa nagli spustovi. Gore pa dolje. Helter Skelter je brz, opasan, glasan. Surov. Nema stajanja, nema odmora. U jednom trenutku ti se učini da je i pretežak pa ti na pamet padaju druge pjesama Beatlesa, kao na primjer “Help!”, ili “I’m so tired”, možda čak i “Misery”. No ubrzo shvatiš da nije tako strašno, da ti ovaj prirodno grubi teren zapravo paše. Ovo ti je trebalo. I nije teško.

I nekako sve to zapravo brzo prođe. Prebrzo. Bude ti žao da cijela priča ne potraje dulje. Barem još koji kilometar. Jer teren je dobar. Vraški dobar. Zato smo za one najhrabrije ove godine pripremili ono što smo već dugo htjeli,  4. stazu. 

Easy, Classic, Epic i ULTRA

I gdje drugdje nego u Rapcu. Jer ovakvi trailovi ne postoje nigdje na svijetu. Pa da te vidimo sada. Jesi li spreman za 100 km čistog MTB-a? 100 km penjanja, jurenja, singlica, znoja i sreće. 100 km Helter Skeltera.

I dok juriš po još jednoj od bezbroj singlica koje Rabac nudi kamenčići pod tvojim kotačem sviraju već poznatu melodiju. Nije Helter Skelter, ali je Rock’n’Roll.

Look out, ’cause here I come!

HELTER SKELTER!