FUNDAMENTALNA ANALIZA I VALUACIJA KOMPANIJA - SUBOTA 19.11.2022.

FUNDAMENTALNA ANALIZA I VALUACIJA KOMPANIJA - SUBOTA 19.11.2022.

location-iconZoom online konferencija, Online

More about the event

Buy tickets for FUNDAMENTALNA ANALIZA I VALUACIJA KOMPANIJA - SUBOTA 19.11.2022., 19.11.2022. in Zoom online konferencija, Online

O primjeni fundamentalne analize u praksi, bez obzira znate li je koristiti na optimalan način ili ne, imati ćete priliku naučiti na idućoj radionici.

Jedna od poruka radionice je kako je važno imati dugoročni financijski plan te investicijsku strategiju koja se u njega uklapa. Edukacija je namijenjena početnicima, ali i svima koji imaju osnovno predznanje o fundamentalnoj analizi i valuaciji kompanija, a to znanje žele podignuti na višu razinu. Radionica je podijeljena po sljedećim temama:

Prvi dio od 10.00 - 12.45 sati

- Postulati fundamentalne analize
- Temeljni financijski izvještaji
- Pouzdanost financijskih izvještaja i kako se zaštititi od lažnog prikazivanja
- Vertikalna i horizontalna analiza
- Analiza i interpretacija financijskih izvještaja
- Cash flow (izvještaj o novčanom toku) kao najvažniji od svih izvještaja
- Relativni pokazatelji
- Izračun i analiza financijskih pokazatelja kod investiranja
- Korištenje Stock Screenera za selekciju dionica
- Dividenda: kontinuitet, predviđanje i moć isplate dividendi
- Valuacija kompanija

Drugi dio od 13.30 - 17.00 sati ili dok god bude pitanja

- Metode vrednovanja i faktori koji utječu na vrijednost kompanije
- EV/EBITDA: značenje, upotreba i interpretacija
- Slobodni novčani tok i EVA
- Analiza tržišta i valuacijskih pokazatelja
- Primjeri valuacije iz prakse uz izračun i interpretaciju financijskih pokazatelja
- Diskusija

Svrha i cilj radionice?

Predstaviti temeljna načela fundamentalne analize i valuacije kompanija na razumljiv način. Osim osnovnih valuacijskih pokazatelja i modela, imat ćete priliku naučiti procjenjivati i koristiti naprednije valuacijske modele. Cilj radionice je osposobiti polaznike za pravilnu interpretaciju financijskih izvještaja i pokazatelja kako bi mogli odrediti optimalnu dugoročnu investicijsku strategiju.

Predavači na radionici su: 

Dio radionice o fundamentalnoj analizi i valuaciji, kao gostujći predavač predavat će Ivan Stojanović, voditelj brokerskog ureda za platformu OptimTrader investicijske kompanije CM-Equity AG. Na financijskom tržištu trguje od 2009. godine koristeći principe fundamentalne analize u odabiru vrijednosnica i tehničke analize za ulazak/izlazak iz pozicije. Od 2015. godine Ivan je fokusiran na investiranje na američkom tržištu kapitala trgujući dionicama na swing i long principima. Često koristi opcijske strategije radi zaštite portfelja od rizika i povećanja prinosa. Licencirani je broker i investicijski savjetnik. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Hrvoje Serdarušić bavi se bankarstvom i financijama 20 godina, voli i predaje financijsku analizu i drži se fundamenata te stvarne ili intrinzične vrijednosti. O tome ponekad piše po stručnim časopisima ili kad već stigne na svom blogu O bankarstvu i financijama/ serdarusic.com, a povremeni je i komentator u raznima medijima.

Neven Vidaković sa 20 godina iskustva u trgovanju financijskim derivatima. Radio je kao broker financijskim derivatima u Clevelandu i trader obveznicama u Chicagu. Ima bogato iskustvo u bankarstvu na poslovima upravljanja bilancom banke. Profesor je visoke škole u trajnom zvanju, docent na Ekonomskom fakultetu u Mariboru. Autor je knjiga s područja monetarne politike, bankarstva i tržišta kapitala. Trenutno radi kao poslovni savjetnik i upravlja vlastitim portfeljem.

Vrijeme održavanje radionice je 19. studenoga 2022. u terminu od 10.00-16.00 sati. Iako radimo on-line preko zoom.us platforme, broj mjesta po grupi je ograničen kako bi se ostvarila optimalna interakcija i komunikacija.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Share event: