ETF-ovi i kako investirati u njih

ETF-ovi i kako investirati u njih

location-iconZoom online konferencija, Online

More about the event

Buy tickets for ETF-ovi i kako investirati u njih, 18.05.2022. in Zoom online konferencija, Online

U srijedu 18. svibnja 2022. krećemo s novim webinarom na temu investiranja u indeksne fondove kojima se trguje na financijskom tržištu (Exchange-Traded-Funds ili ETFs). 

Radi se o pasivnom načinu ulaganja prikladnom osobama koje nemaju dovoljno vremena ili želje za aktivnim investiranjem u individualne financijske instrumente (tipa dionice), a ipak žele sudjelovati na tržištima kapitala i ostvariti bolje prinose od onih koje mogu dobiti oročenjem ‘na banci’. 

Webinar ima za cilj objasniti sve prednosti ulaganja u ovaj oblik fondova, karakterističnih po niskim naknadama za upravljanje (od 0,05 do 0,25%) u odnosu na otvorene investicijske fondove (od 1,50 do 3,00%) te širokoj diverzifikaciji (koja omogućava investiranje u bilo koje svjetsko tržište ili granu industrije). 

Investirati u ETF-ove je iznimno jednostavno kada znaš što radiš. Trenutno ih je u svijetu preko nekoliko tisuća i potrebno je razumjeti koji su optimalni za vaš portfelj.

Ukratko, na webinaru ćete saznati:

  • Što su ETF-ovi i njihove najvažnije prednosti
  • Koliki su bili povijesni prinosi i kakvi su očekivani rizici
  • Kako razumjeti vlastitu sklonost riziku i vremenski horizont ulaganja
  • Kako definirati vlastitu investicijsku strategiju i investicijskih portfelj
  • Kako odabrati ETF-ove prema svojim preferencijama (s praktičnim primjerima)
  • Kako kupiti ETF i upravljati portfeljem

Cilj webinara je na praktičan način pokazati kako odabrati prave ETF-ove obzirom na, za vas prihvatljivu razinu rizika i očekivane prinose, te objasniti kako jednostavno započeti investirati. 

Predavač je Ivan Stojanović, licencirani broker i investicijski savjetnik, voditelj brokerskog odjela OptimTrader njemačke investicijske kuće CM-Equity AG za hrvatsko tržište. Preko 8 godina iskustva u trgovanju na financijskom tržištu od čega zadnjih 6 godina trguje isključivo USA dionicama i opcijama. Dosad održao preko 200 radionica i seminara na temu investiranja.

Vrijeme održavanja webinara je 18. (srijeda) svibnja 2022. u terminu od 18.00-20.30 sati. Radionica ce biti održana on-line preko zoom.us platforme.

Vidimo se uskoro na radionicama o investiranju gdje gram prakse vrijedi više od 1000 grama teorije!

Share event: