EKV real tribute by IQV

EKV real tribute by IQV

Klub Boogaloo, Zagreb

More about the event

Buy tickets for EKV real tribute by IQV, 05.11.2022. in Klub Boogaloo, Zagreb

KONCERT U SJEĆANJE NA MILANA MLADENOVIĆA I EKV POPULARNE EKV REAL TRIBUTE GRUPE IQV NA GODIŠNJICU SMRTI MILANA MLADENOVIĆA U SUBOTU 05.11.2022.

U subotu 05.11.2022. će se u zagrebačkom Boogaloo Cluba održati koncert posvećen životnom djelu Milana Mladenovića i njegove grupe Ekatarina Velika na 28 godišnjicu Milanove smrti. Ekatarina velika je po nekima najbolji ex-Yu rock band koji je godinama “žario i palio”, snimili su sedam albuma koji spadaju u sam vrh ex-Yu scene, a i mnogo šire i uživaju veliku popularnost i dandanas! Njihove pjesme su bezvremenske i glazbeno i tekstualno, te i dan danas zvuče moderno i vrlo aktualno. Na žalost sva četiri originalna člana, bubnjar Ivan Vdović - Vd, basist Bojan Pečar, pjevač i gitarist Milan Mladenović i klavijaturistica Margita Stefanović – Magi nisu više živi tako da se nad Ekatarinom Velikom nadvio i oblak mističnosti, a sam bend postigao kultni status.

 

 

 

Opus rada grupe EKV kao i pokoju pjesmu grupe Šarlo Akrobata u kojoj su prije EKV-a svirali Milan i Vd će izvesti jedan od najboljih EKV tribute bendova, beogtradski IQV. IQV - EKV real tribute bend je na svojim koncertima imao prilike nastupati  i surađivati sa bivšim članovima EKV, Markom Milivojevićem, Ivanom Feceom Firčijem i Tanjom Jovićević, kao i sa drugim etabliranim glazbenicima poput Vasila Hadžimanova, Mite Jovančića (Block Out) i Dade Topića.Uz redovne klupske koncerte, bend je učestvovao na svim većim regionalnim festivalima, na promocijama knjiga o članovima EKV i tribinama posvećenim radu i stvaralaštvu ove grupe. Najveću potvrdu ovom sastavu, ipak, dala je publika, privržena pjesmama Ekatarine Velike, koja prihvaća IQV - EKV real tribute bend iz koncerta u koncert, iz godine u godinu, iz grada u grad – svojim stalnim prisustvom na nastupima i pruža članovima benda podršku i podsticaj zbog čega su im članovi benda nemerljivo zahvalni.

Posjetioci koncerta će nakon koncerta moći otići na 80’s Party koji će se paralelno održavati u maloj dvorani Boogaloo Cluba sve do 04 sata ujutro.

Vrata se otvaraju u 20 sati a početak koncerta je najavljen u 21 sati. Cijena ulaznice iznosi 70 kn u pretprodaji i 90 kn na dan koncerta.