Dunja Knebl i Zoran Majstorović - ciklus etno glazbe

[CANCELLED] Dunja Knebl i Zoran Majstorović - ciklus etno glazbe

location-iconSpomen dom, Pazin, Pazin

THE EVENT IS CANCELED.

Refunds for tickets purchased through www.entrio.hr will be automatically made no later than one month after the scheduled start of the event. For tickets purchased at the Entrio point of sale, a refund request must be submitted via the website www.entrio.hr/refund, not later than one month after the scheduled start of the event.
Please note, refunds for tickets purchased at the point of sale can no longer be obtained at the point of sale!

More about the event

Buy tickets for Dunja Knebl i Zoran Majstorović - ciklus etno glazbe, 29.11.2023. in Spomen dom, Pazin, Pazin

Zoran Majstorović i Dunja Knebl stižu u Pazin, u sklopu ciklusa etno glazbe, kako bi predstavili svoj posljednji album "Sonce". 

"Sonce, ta usijana i gotovo savršena kugla s kojom živimo svaki dan, glavni je motiv u velikom broju tradicijskih pjesama u kojima personificira različite stvari, ideje, pojave i osjećaje. Kao što nam svaki dan počinje i završava s njime, tako i ovaj album počinje i završava sa pjesmom u kojoj Sonce simbolizira cijeli niz emocija. Kada smo, iz prebogatog bazena Hrvatske tradicijske glazbe, birali skladbe koje ćemo snimiti na ovom albumu prvenstveno smo se vodili pričama koje pjesme pričaju i idejom zvuka koji smo htjeli dobiti. Svaka pjesma je zasebna priča, i tekstualno i glazbeno, i htjeli smo svaku od njih ispričati na način da emocije koje tekst sadrži budu upotpunjene glazbenom podlogom koja će im odgovarati senzibilitetom, bojom i teksturom. Budući da sam znao da ćemo Dunjin glas i moje akustične žičane instrumente snimati uz gudački kvartet, zvuk koji sam imao na pameti nazvao sam komorna folk glazba, kako bih sebi i svima koji su uključeni u proces realizacije ovog albuma što lakše dočarao zvuk koji tražim. Sve priče koje ove pjesme pričaju satkane su od svakodnevnog životnog tkiva i kao što im je tematika bila aktualna u vremenu kada su nastale tako je aktualna  danas i biti će i budućnosti. Bilo ih je zaista veliko zadovoljstvo snimiti i nakon cijelog ovog procesa pred nama i vama je Sonce, naša audio bajka."

 

Zoran Majstorović

Share event: