Adventska bajka - Bled i Ljubljana

Adventska bajka - Bled i Ljubljana

location-iconZagreb, Zagreb

More about the event

Buy tickets for Adventska bajka - Bled i Ljubljana, 03.12.2022. - 01.01.2023. in Zagreb, Zagreb

Termini - Prosinac: subotom i nedjeljom


Polazak (Zagreb – Ljubljana): 09:00h
Posjet Bledu, 2h slobodnog vremena
Povratak (Ljubljana – Zagreb): 19:00h

Za sve info i upite oko putovanja, kontaktirajte agenciju na: 091 5888 608 (Marko)

Okupljanje grupe na parkingu kod zgrade INA u Novom Zagrebu, na adresi Avenija Većeslava Holjevca 10, sjeverno od Avenue Malla. Ukrcaj u autobuse i polazak prema Bledu gdje ćemo imati 2h slobodnog vremena. Nakon uživanja uz jezero, polazak prema Ljubljani u ugodnoj i blagdanskoj atmosferi. Očekivani dolazak između 13-14h.

Slobodno vrijeme za individualne programe i uživanje u božićnom duhu Ljubljane! Posjetite adventske štandove, kupite suvenire i poklone i uživajte u mirisima slastica i kuhanog vina koji dodatno doprinose predblagdanskom ugođaju.

Okupljanje grupe na dogovorenoj lokaciji od 18:30h, ukrcaj u autobuse i polazak za Zagreb. 
Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

U cijenu je uključeno:

  • Prijevoz modernim turističkim autobusom na relaciji Zagreb - Bled - Ljubljana - Zagreb
  • Pratitelj putovanja
  • Fun Factory bon za popust na vožnju brodićem, razgled grada s licenciranim lokalnim vodičem, kuhano vino i hranu u baru Arkade

U cijenu nije uključeno:

  • Fakultativne doplate
  • Individualni troškovi putnika

Fun Factory BON

20% popusta na hranu i piće u baru Arkade

Kuhano vino: 2,5€
Hrana:

1. Grah s kobasicom + topli napitak ili točeno pivo 0,3 l
2. Hamburger + topli napitak* ili točeno pivo 0,3 l
3. Kranjska ili pivska kobasica sa zeljem, komad domaćeg kruha + topli napitak ili točeno pivo 0,3 l
CIJENA: 10 € (uračunat popust 2€)
* pod tople napitke spadaju kuhano vino, čaj ili kava

Fakultativna doplata - razgled grada u pratnji licenciranog pratitelja koji uključuje razgled svih značajnijih znamenitosti gradskog središta. Ljubljanu kao i njenu okolicu odlikuju tradicionalna gotoljubivost, raznolika priroda, ugodni manji gradovi, tvrđave i dvorci, seoske crkve sa bogatom umjetničkom ostavštinom i kvalitetne domaće gostionce. Šetnju započinjemo ispred barokne zgrade gradske vijećnice, sjedišta lokalne vlasti, i nastavljamo kroz stari centar grada poznat po njegovom jedinstvenom arhitektonskom izgledu, kojeg označavaju barokne i secesijske građevine i djela arhitekta Jože Plečnika. Između ostalog vidjeti ćemo gradsku vijećnicu, centralnu tržnicu, katedralu Sv. Nikole, Zmajev most, Prešernov trg, Trostruki most…

CIJENA: 5 € (uračunat popust 3€)
Trajanje: 1,5h
Vrijeme polaska: po dolasku u Ljubljanu

Fakultativna doplata - vožnja brodićem duž rijeke Ljubljanice odlična je prilika da se Ljubljana vidi iz drugačije perspektive, jer dodaje novi izgled grada koji je ugodno ukrašen svečanošću Adventa. Iz žablje perspektive, svi mostovi i okolne zgrade dobivaju drugačiji pečat, a majstorska djela arhitekta Plečnika izgledaju još impozantnije. Brodić vas vodi sat vremena od Mesarskog i Zmajevog mosta mimo tržnice i Prešernovog trga ispod Tromostovja kroz staru gradsku jezgru Ljubljane prema Špici, koja je nekada bila gradsko kupalište. Vidjet ćemo i Čevljarski most s kojeg su stoljećima prije u vodu namakali peke, koji su varali stranke, dok su obućari radili svoj posao na njemu. U slučaju hladnog vremena brod se zagrijava i zatvara, a vi se možete osvježiti kuhanim vinom ili hladnijim napitkom i uživati u razgledu Ljubljane koje je ukrašena s više od 64 km svjetla u adventsko vrijeme, a jelka na sredini Prešernovog trga ukrašena je svjetlima od 10 km.

CIJENA: 10 € (uračunat popust 2€)
Trajanje: 55h  
Vrijeme polaska: po dogovoru s vodičem

Share event: